Dijous, 18 d'abril de 2024
literatura

Pau Castell presenta el primer llibre il·lustrat de la història de Tremp

"La vila de Tremp” és un recull dels fets històrics més rellevants dels darrers 1.000 anys

Redacció 23 d'abril de 2019 a les 10:29
La presentació va aplegar un nombrós públic | Ajuntament de Tremp
El trempolí Pau Castell ha presentat aquest passat dissabte a la Biblioteca Maria Barbal de Tremp el llibre infantil i il·lustrat La vila de Tremp, el primer que es fa d’aquestes característiques sobre la història de la ciutat. El llibre abasta el període històric des de la fundació de Tremp a l’edat mitjana i el seu creixement que va fer esdevenir la vila una ciutat al llarg del segles. De fet, Castell ha remarcat que a Tremp se la coneixia popularment amb el nom de la ciutat de Pallars.

El llibre és fruit de la recerca en arxius i consulta bibliogràfica de les publicacions de molts historiadors trempolins que han permès que avui aquest sigui un llibre de divulgació històrica sobre la ciutat de Tremp, un recull de fets històrics de més de 1.000 anys. Es tracta d’un llibre infantil per a nens i nenes a partir de 8 anys, tot i que està recomanat per a tots els públics. 

L’acte va comptar també amb la intervenció de l’autor i la historiadora i il·lustradora Laura de Castellet, que ha explicat com ha estat el procés de creació de les il·lustracions del llibre. Segons ha relatat, ho ha fet a partir d’imatges fotogràfiques i seguint les indicacions que li facilitava l’autor pel que fa als paisatges i determinades zones urbanes de Tremp.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació