Dimarts, 23 d'abril de 2024
Goiat

L’Aran activa el protocol de foragitament de l'ós Goiat després d’un nou atac

Va tenir lloc la matinada de diumenge i es tracta del primer atac després del període d'hibernació

Redacció 15 d'abril de 2019 a les 17:09
Poltre depredat per Goiat la matinada de diumenge a l’Aran | Conselh Generau d'Aran
L’ós Goiat ha tornat a atacar. Va ser la matinada de diumenge al municipi d’Arres, a la Val d’Aran, segons ha informat el Conselh Generau d’Aran. Aquest és el primer atac a bestiar que Goiat realitza després d’acabar el període d’hibernació, un fet que ha permès el govern aranès activar la segona fase del Protocol d’Intervenció amb ossos al Pirineu, aprovat per totes les administracions pirinenques i el Ministeri per a la Transició Ecològica.

Segons aquest protocol, cal realitzar diverses intervencions de condicionament aversiu amb l’exemplar per tractar de canviar els hàbits. Aquestes actuacions consisteixen en un conjunt de tècniques que inclouen l’ús de pirotècnia, bales de fogueig o bales de cautxú que cal aplicar quan l’animal està realitzant la conducta inadequada.

Si mitjançant aquestes mesures no s’aconsegueix el propòsit perseguit, s’elevarà al grup de treball previst al Protocol per tal que valori si cal extreure’l del medi. Territori va mostrar fa pocs mesos la seva intenció de canviar els hàbits de Goiat, quan aquest despertés de la hibernació, per evitar treure’l del medi. L'ós va realitzar en tot l’any passat uns 40 atacs.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació