Dissabte, 20 d'abril de 2024
fauna salvatge

Ramaders de Rodés denuncien un atac de voltors a un vedell acabat de néixer

La propietària de l’explotació assegura que els ramaders del Pallars estan “cansats” dels atacs de la fauna salvatge

Jordi Ubach Llorens 8 d'abril de 2019 a les 10:27
Els Agents Rurals inspeccionant l’animal mort | Marc Batlles
Els propietaris d'una explotació ramadera de Rodés, al terme municipal de Rialp, ha denunciat la mort d’un vedell a mans d’un grup de voltors. Els fets van tenir lloc dissabte a la tarda quan una bandada de voltors va encerclar l’animal, que només tenia tres dies de vida, i el va devorar. Els ramaders van denunciar els fets als Agents Rurals, que van analitzar el vedell mort i van interposar la corresponent denúncia. 

La propietària dels animals ha relatat a Pallars Digital que al voltant de les 16:30h de dissabte van veure com un grup de voltors sobrevolava la seva explotació. Ràpidament s’hi van desplaçar, però quan hi van arribar, l’animal ja era mort. Segons els experts, els mesos d’abril i maig són especialment conflictius, ja que és l'etapa en què es registren més atacs de rapinyaires.

La ramadera ha expressat el seu malestar i ha assegurat que els ramaders del Pallars estan “cansats” dels atacs de la fauna salvatge als seus animals. Segons denuncia, “els ramaders hem d’estar sempre alerta perquè la fauna salvatge no se’ns mengi els nostres animals”, ha dit, i ha qualificat d’insostenible aquesta situació.
 

Estat en que va quedar el vedell després de l’atac. Foto: Marc Batlles.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació