Dissabte, 20 d'abril de 2024
procés català

L'Ajuntament de Tremp retira el llaç groc i la pancarta per la llibertat dels presos polítics

La Junta Electoral de Zona va posar com a límit aquest dijous al migdia per retirar la simbologia independentista dels edificis públics

Jordi Ubach Llorens 5 d'abril de 2019 a les 09:25
Ubach i un treballador municipal retirant el llaç groc del balcó | Cedida
L’Ajuntament de Tremp ha retirat del balcó, aquest dijous al migdia, el llaç groc i la pancarta en defensa dels presos polítics. Ho feia a instàncies de la Junta Electoral de Zona (JEZ), que dimarts requeria al consistori trempolí a retirar tota simbologia independentista dels edificis públics en un termini de 48 hores, arran d’una denúncia presentada per Ciutadans.

A l’acta que es va entregar a l’Ajuntament la JEZ de Tremp advertia que, en cas que no es procedís a la retirada dels símbols en el termini ordenat, l’Ajuntament incorreria en un delicte de desobediència. El límit finalitzava dijous a les 13h i va ser cinc minuts abans quan del límit establert per la JEZ quan el mateix alcalde, Joan Ubach, i un treballador de la brigada municipal, van despenjar el cartell i el llaç groc.

En declaracions a Pallars Digital, Ubach ha explicat que davant l’apercebiment de la Junta Electoral l’equip de govern va prendre la decisió d’acatar el requeriment, tot i que també ha dit que l’endemà mateix de les eleccions tornaran a penjar la pancarta i el llaç al balcó.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació