Dijous, 25 d'abril de 2024
comerç

L’Arxiu del Jussà celebra els 10 anys amb una exposició sobre comerços històrics de Tremp

"La rebotigua de l’Arxiu" obrirà les portes aquest dissabte i es podrà visitar a Casa Palmerola fins el 15 de setembre

Redacció 28 de març de 2019 a les 11:57
Fragment del cartell de l’exposició | ACPJ
L’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà celebrarà el seu 10è aniversari amb l’obertura, el proper dissabte, de l'exposició La rebotiga de l’Arxiu, un repàs a sis botigues històriques de Tremp. Justament en una d’elles, a l’antiga Casa Palmerola, es podrà visitar fins al 15 de setembre un recull d’objectes, imatges i documents dels mítics comerços trempolins.

Amb aquesta exposició es vol contribuir a reivindicar el paper del comerç a Tremp i en especial el d’unes botigues, algunes de les quals han dipositat la seva documentació a l’arxiu, i fomentar-ne el coneixement als ciutadans. Els sis comerços exposats són Fàbrica i Pastisseria Verdeny, Casa Montoliu (de robes), la botiga d’articles diversos El Paraiso Nuclear i les de queviures i ultramarins Casa Pio, Casa Potau i Casa Palmerola.

A banda de l’obertura al públic general, es realitzaran visites guiades i teatralitzades a les escoles del municipi. Per commemorar el desè aniversari de l’equipament també s’ha previst un sopar, el mateix dissabte, a l’Hotel Segle XX de Tremp.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació