Dissabte, 20 d'abril de 2024
geologia

Llum verda a la construcció del Centre d'Interpretació dels Sòls dels Pirineus a Tremp

La Generalitat encarrega la redacció del projecte constructiu i de l'execució de les obres, amb una inversió prevista de prop d'1,7 milions d'euros

Redacció 27 de març de 2019 a les 09:53
Quim Torra, durant la seva visita, farà tres setmanes, a la seu de l’ICGC a Tremp | Govern
El Consell Executiu de la Generalitat ha acordat encarregar a Infraestructures.cat la gestió de l'execució del Centre d'Interpretació dels Sòls dels Pirineus a Tremp promogut per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Aquest encàrrec inclou la gestió del procés de licitació i d'adjudicació dels contractes de serveis i d'obres necessaris per construir aquest centre, amb una inversió total prevista de gairebé 1,7 milions d'euros.

Es preveu que aquest equipament obri les portes al públic el primer trimestre de 2021. El Centre d'Interpretació dels Sòls del Pirineu (CSIP), el primer d'aquestes característiques a Catalunya, vol esdevenir el centre de referència dels monòlits de sòls tant de l'àmbit pirinenc com de tot Catalunya. 

La missió d'aquest centre és adquirir, conservar, estudiar i difondre una col·lecció de monòlits de sòls representatius dels Pirineus i de Catalunya, i promoure la transmissió i la difusió del coneixement dels sòls, dels seus valors com a elements imprescindibles per a la vida a la Terra, i de la cultura edafològica a tots els nivells.

El públic objectiu de l'exposició són persones especialistes que treballen en els diversos camps de les Ciències del Sòl; estudiants universitaris i nivells d'ensenyament previs; persones que utilitzen el sòl i viuen d'activitats que hi tenen una vinculació directa, fonamentalment agricultors però també industrials que treballen en activitats extractives, i públic general. 

L'anunci arriba després que el passat 9 de març el president Quim Torra es comprometés, en una visita al Pallars, a donar tot el suport a les futures ampliacions del Geoparc Conca de Tremp-Montsec.

Connexió amb l’edifici de l'ICGC

L'edifici del nou Centre d'Interpretació dels Sòls del Pirineu (CSIP) es construirà en uns terrenys que l'Ajuntament de Tremp ha cedit a l'ICGC, en el marc d'un conveni de col·laboració, i que estan situats al costat de l'actual edifici del Centre de Suport Territorial Pirineus (CSTP) de l'ICGC.

El futur CSIP constarà de dues plantes i estarà connectat mitjançant una passarel·la amb el CSTP. La superfície total construïda serà de 665 metres quadrats, distribuïts en 340 metres quadrats de soterrani i 325 metres quadrats de planta nivell carrer.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació