Divendres, 19 d'abril de 2024
escola de pastors

Una quinzena d'alumnes es formaran en l'11a edició de l'Escola de Pastors

El 61% dels participants de les deu primeres edicions estan vinculats a l'activitat agrària

Redacció 19 de març de 2019 a les 09:12
Els alumnes, en el seu primer dia de curs | Escola de Pastors
L'11a edició de l'Escola de Pastors de Catalunya ha arrencat aquest dilluns amb un total de quinze alumnes. El curs es perllongarà fins el 12 d’abril en una primera fase i durant quatre setmanes, dels mesos de maig, juny, juliol i setembre en una segona. Aquesta escola pretén formar persones, sovint alienes al sector, per garantir el relleu generacional de la pagesia a Catalunya.

Finalitzades les deu primeres edicions, el 61% dels alumnes, un total de 104, estan vinculats a l'activitat agrària: iniciant projecte propi, treballant per altri o fent de pastors de muntanya. Menys del 20% dels alumnes, un total de 67, no continuen. Enguany, la seu de l'Escola estarà a Llagunes, al municipi de Soriguera.

Aquesta 11a edició compta, d'una banda, amb diversos formadors i formadores d'arreu del territori català en matèria i, de l'altra, amb un entramat de finques col·laboradores que acolliran alumnes en pràctiques durant quatre mesos. Les edats dels alumnes van des dels 21 fins als 46 anys, amb una mitjana d'edat de 30 anys. El 80% provenen de la demarcació de Barcelona. De Tarragona, Girona i fora de Catalunya compten amb un 7% d'alumnes cada una.

De nou, la principal orientació que trien els participants és la producció lletera vinculada tant a cabres com ovelles. En aquest sentit l'Escola de Pastors de Catalunya està ajudant a formar una generació que torna a agafar la producció lletera com a principal activitat, sempre des d'una postura de producció ecològica i tenint com a base de l'alimentació la pastura natural. 

431 sol·licituds en 10 anys

Des de l'inici de l'Escola de Pastors l'any 2009 ha rebut 431 sol·licituds per accedir-hi. Aquesta dada, segons els responsables de l'Escola, és significativa tenint en compte que la majoria d'Escoles Agràries oficials tenen una davallada molt important d'alumnes. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació