Dimecres, 24 d'abril de 2024
maria barbal

La Biblioteca de Tremp acull la presentació de la darrera novel·la de Maria Barbal

L’acte de presentació d’"A l’amic escocès" tindrà lloc aquest divendres i comptarà amb la presència de l’autora pallaresa

Redacció 14 de març de 2019 a les 12:25
Maria Barbal amb el seu nou llibre | ACN
La Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp acollirà demà divendres la presentació de la novel·la A l’amic escocès, el darrer llibre de l’escriptora trempolina Maria Barbal. Es tracta d’una novel·la que relata el misteri immens entre l'amistat i l'amor, la més pròxima al gran èxit de l’escriptora pallaresa, Pedra de tartera.

L’acte començarà a les 19h de la tarda i serà conduït per l’escriptor Marcel Fité. Ell és poeta, lingüista i pedagog. Nascut a Coll de Nargó l'any 1949, es va llicenciar en Filologia catalana a la Universitat de Barcelona. Ha treballat de professor de llengua i literatura catalanes en diversos instituts.
 

Sinopsi

El dibuix del jardí de l’hospital on dos soldats ferits s’estan curant porta una dedicatòria: «A l’amic escocès». La va escriure un noi nascut en un poble del Pirineu i està adreçada a un brigadista de la Guerra Civil Espanyola. Tant l’un com l’altre contribueixen a fer memorable aquesta novel·la.

Assistim a la infantesa i la joventut del Benet, al seu ampli ambient familiar, a com renuncia a la ciutat i, acabada la guerra, a una carrera artística. També, a la seva gran història d’amor i a l’amistat, que ha crescut forta en moments difícils i s’alça per damunt dels anys. El George ens assabentarà del que encara ens faltava conèixer de tots dos i llavors, com si fos un arbre, s’adona que ha posat les arrels a la terra de l’altre.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació