Dissabte, 20 d'abril de 2024
eleccions sindicals

USTEC revalida majoria entre els mestres

Les eleccions han estat marcades per la irrupció de la Intersindical-CSCE

Redacció 14 de març de 2019 a les 11:51
Penjadors en una escola infantil | ACN
Més de 80.000 mestres de primària i secundària de l'escola pública estaven cridats dimarts a votar a les eleccions sindicals. Escollien 364 representants (20 més que fa quatre anys) repartits en deu juntes de personal. La USTEC-Stes s'ha fet de nou amb la majoria de representants obtenint un clar triomf electoral. Tenia 150 delegats i en tindrà ara 162. 

La gran novetat, però, ha estat la irrupció del sindicat independentista Intersindical-CSC, que passa de no tenir cap representant -era el primer cop que es presentava- a tenir-ne 47. Es dona la circumstància que la I-CSC no feia llista en tres de les deu juntes (Barcelona comarques, Terres de l'Ebre i Tarragona), però tot i així s'ha situat com a tercera força. Ha quedat ben a prop de CCOO, que és la gran damnificada i que perd una tercera part dels seus delegats, passant de 93 a 58 electes. I per davant de la UGT, que passa de 24 a 22.

L'increment de representants i el descens dels sindicats estatals CCOO, UGT, CGT han nodrit la Intersindical-CSC, que en els últims anys ha fet costat a les posicions republicanes i ha convocat vagues generals coincidint en els moments de més tensió política que li han donat notorietat. Un camí en el qual l'ha acompanyada la USTEC malgrat el seu caràcter de sindicat sectorial.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació