Divendres, 19 d'abril de 2024
esquí

Rialp demana l’ampliació de l’estació d’esquí de Port Ainé

L’alcalde, Gerard Sabarich, considera que l'estació “s’ha quedat petita” davant el creixent nombre d’esquiadors dels últims anys

Jordi Ubach Llorens 7 de març de 2019 a les 09:27
Esquiadors a l’estació pallaresa de Port Ainé | ACN
L’Ajuntament de Rialp demanarà al Govern de la Generalitat l’ampliació de l’estació d’esquí de Port Ainé, ja que considera que “s’ha quedat petita” davant el creixent nombre d’esquiadors dels últims anys. Segons ha explicat a Pallars Digital l’alcalde, Gerard Sabarich, el consistori plantejarà la redacció d’un projecte que contempli l’ampliació de la zona esquiable i dels serveis.

“Per sort, les darreres temporades, i aquesta especialment, hem hagut de tancar la zona d’aparcament molts caps de setmana per aforament complet”, ha explicat Sabarich. És per aquest motiu que el consistori que presideix vol demanar al Govern que valori la possibilitat d’ampliar l'estació “amb un creixement sostingut” i de “respecte a l’entorn natural”, segons ha afirmat.

L’alcalde ha explicat que aquesta proposta d’ampliació encaixa amb l’objectiu de la Generalitat d’acollir, l’any 2030, els Jocs Olímpics d’Hivern al Pirineu. “Seria un fet, més enllà de gestos i paraules, per apostar pel Pirineu”, ha sentenciat.

Més inversió a la carretera d'accés

Paral·lelament, l’Ajuntament també ha demanat a Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), propietària de l’estació, que contempli a curt termini l’ampliació de la zona d’aparcament, així com que s’augmenti la dotació d’inversió a la carretera d’accés a Port Ainé. En aquest sentit, FGC preveu invertir 174.000 euros a millorar l’accés a l’estació un cop acabi aquesta temporada, uns diners que s’invertiran en l’estabilització de set talussos que es troben després de la cota 1.600.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació