Divendres, 19 d'abril de 2024
rambla doctor pearson

Tremp inaugura la nova rambla Doctor Pearson

L’actuació representa un canvi radical en la via més emblemàtica de la ciutat

Jordi Ubach Llorens 4 de març de 2019 a les 09:45
Perelló, Ubach i la resta de la comitiva, fent una visita a la rambla | Jordi Ubach
La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha presidit aquest dissabte la inauguració oficial de les reformes de la rambla Doctor Pearson de Tremp, acompanyada de l’alcalde de la ciutat, Joan Ubach, i de la resta de membres de l’equip de govern. Durant la seva estada a Tremp, Perelló ha estat rebuda a l’Ajuntament de Tremp per l’alcalde i per Constante Aranda, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, a més de la resta de membres de la corporació municipal.

La presidenta de la Diputació ha signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament abans de traslladar-se a peu a la rambla Doctor Pearson, on s’ha procedit a la inauguració per posteriorment fer un passeig i una visita a la zona enjardinada del passeig, on hi ha l’estàtua del Doctor Pearson. Finalment s’ha servit un aperitiu popular amb la col·laboració dels establiments de la rambla i on hi han participat molts veïns.

Tal com ha assenyalat la presidenta de la Diputació de Lleida en la seva intervenció, la reforma duta a terme a la rambla Doctor Pearson suposarà un canvi radical en una de les vies més emblemàtiques i neuràlgiques de Tremp, que ara passarà a ser “un punt de trobada” que facilitarà la “socialització” de l’indret i que “millorarà la qualitat de vida i els usos de la zona”.
 

Perelló i Ubach dirigint-se als veïns de Tremp. Foto: Jordi Ubach


Per l’alcalde, Joan Ubach, la peatonalització de la rambla està emmarcada en una tendència generalitzada de pacificar el trànsit a la ciutat en favor dels vianants. En el seu discurs, Ubach ha agraït i disculpat els veïns i comerços de la rambla pel contratemps que han pogut suposar les obres en el seu dia a dia, però s’ha mostrat convençut que aquest canvi d’imatge ajudarà a revitalitzar el comerç local a la zona. 

L’actuació s’ha executat en dos fases, la primera de les quals va comptar amb un pressupost de 160.000 euros i va ser subvencionada en un 50% per la Diputació, i que va incloure el condicionament de la xarxa de clavegueram, que estava força malmesa i que va donar peu a la resta de l’obra. 

La segona fase ha tingut un pressupost de 498.000 euros i, a més de convertir la rambla en peatonal, ha inclòs la renovació de l’enrajolat, l’enjardinament i l’enllumenat del passeig. Malgrat que serà una via peatonal i la prohibició de circular als vehicles, es permetrà l'accés als veïns que disposen de garatge i s'establiran uns horaris de càrrega i descàrrega en tres punts per a l’abastiment dels comerços. 
 

La inauguració de la rambla ha estat molt concorreguda. Foto: Jordi Ubach

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació