Dijous, 18 d'abril de 2024
natura

Espot i Port Ainé promouran la descoberta del medi natural i el respecte per l'entorn

Conveni entre Territori i FGC per col·laborar en l’organització i difusió d'activitats esportives i a l’aire lliure

Redacció 18 de febrer de 2019 a les 11:26
L’acord entre FGC i Territori es va signar a l’Ajuntament d’Espot | Territori
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Ricard Font, van aprofitar la visita al Sobirà del conseller, el passat divendres, per signar a l'Ajuntament d'Espot un conveni per promoure accions conjuntes als espais naturals que acullen estacions de muntanya d'FGC.

L'objectiu del conveni emplaça totes les parts a col·laborar en l’organització i difusió d'activitats esportives i a l’aire lliure, per potenciar el respecte per la natura i el coneixement del medi natural, la fauna, la flora, la geologia i el patrimoni cultural local. En concret, l’acord comprèn el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Natural del Cadí-Moixeró i el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. Pel que fa a les estacions d’FGC són: Espot, Port Ainé, La Molina, Vall de Núria i Vallter 2000.

Calvet ha assegurat que parcs naturals i estacions de muntanya són dos "conceptes que es complementen" i ha qualificat aquest acord com "una bona manera'' de promoure l'activitat humana en el territori, perquè "hi hagi vida a les comarques de muntanya".
 

Damià Calvet va visitar divendres l’estació d’Espot. Foto: Territori


El conseller ha insistit que “entenem el territori com una sola cosa", partint de la seva base natural i més primigènia que són els "valors ambientals i de sostenibilitat”. Així, ha defensat “una visió integral" de l’acció de govern que "no es contraposi sinó que es complementi” i ha assegurat que “allò que ja fèiem i no evidenciàvem ho evidenciarem més des de les pròpies estacions d’FGC”.

Per la seva banda, el president d’FGC, Ricard Font, ha apuntat que “aquest conveni suposa un punt d’inflexió, perquè canvia radicalment la relació que fins ara teníem amb els parcs naturals. Les estacions de muntanya d’FGC en som la porta d’entrada i contribuïm a la divulgació dels espais naturals, a la divulgació del paisatge i de la cultura del Pirineu. Som l’espai on les persones, la natura i l’esport es troben”, ha assenyalat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació