Dissabte, 20 d'abril de 2024
procés català

Últimes places per anar a la manifestació de Barcelona amb bus des del Pallars

Els autobusos sortiran d'Esterri i de la Pobla i aniran parant a diferents punts del trajecte amb l'objectiu d'arribar puntuals a la manifestació convocada dissabte a la tarda en motiu dels judicis als presos polítics

Redacció 15 de febrer de 2019 a les 11:00
Aquests dies s'ha distribuït una publicació sobre el judici | Òmnium Pallars
El Pallars es mobilitza de nou davant dels judicis que s'estan realitzant aquests dies a Madrid contra els líders independentistes que es troben actualment empresonats. Demà dissabte 16 de febrer es farà una nova manifestació unitària a Barcelona, serà a les 17h a la Gran Via.

Per facilitar el desplaçament de la població, l'ANC i Òmnium Cultural han posat a la disposició diferents autobusos que sortiran del Pallars, queden ja les últimes places. Des del Sobirà, el bus sortirà a les 10h del matí d'Esterri i anirà passant per la Guingueta d'Àneu, Llavorsí, Rialp, Sort i Gerri, on arribarà a les 11:15h. Des del Jussà, l'autobús sortirà a les 10:45h de la Pobla i passarà per Tremp a les 11h. El preu per ambdós casos és de 15 euros i compten amb 55 places cadascun.

Desbordar Barcelona

Els impulsors de la manifestació de demà tenen la intenció d'omplir els carrers de Barcelona sota el lema L'autodeterminació no és delicte; la manifestació vol recórrer la Gran Via des de plaça Espanya fins a la plaça Universitat.

"Davant un Estat espanyol que porta a judici el dret a manifestació, convoquem a la ciutadania a omplir massivament i pacíficament els carrers. Som davant un moment crucial del país i per això demanem una resposta excepcional al carrer. Cal desbordar novament Barcelona", així conviden a manifestar-se a totes les persones sensibles a la causa.

Les entitats sobiranistes de la societat civil i els partits polítics es mobilitzaran per defensar els "drets civils i socials" i denunciar "l’intent criminalitzador" que en fa l’Estat espanyol en un judici que consideren en contra la democràcia.

Entre les entitats i partits presents que donen suports a les mobilitzacions que s'estan produint aquests dies, s'hi troben Catalunya en Comú, la Crida Nacional, Acció Escolta, l’Associació Catalana pels Drets Civils, l’Associació de Municipis per la Independència, l’Assemblea Nacional Catalana, CIEMEN, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Escoltes Catalans, FemCat, Irídia, Lafede.cat, la FAPAC, Minyons Escoltes i Guies, Novact, Òmnium Cultural, la Plataforma per la Llengua, Unió de Pagesos, la Intersindical i USTEC.

Cal tenir present que el calendari d'accions és atapeït: pel proper dijous 21 de febrer s'ha convocat una vaga general per part dels sindicats i de cara al 16 de març es celebrarà una manifestació a Madrid.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació