Dijous, 18 d'abril de 2024
piragüisme

Raimon Monterde presenta el Mundial de Sort a la Gala Nacional de Piragüisme

L'alcalde de Sort ha assistit a l'acte celebrat a Madrid per la Federació Espanyola de Piragüisme, que ha reconegut aquesta modalitat esportiva com la millor dels últims Jocs Olímpics

Redacció 4 de febrer de 2019 a les 10:36
Raimon Monterde amb diferents autoritats | Ajuntament de Sort
La Federació Espanyola de Piragüisme (RFEP) ha celebrat aquest dissabte la 36a edició de la seva gala anual, on hi ha participat Raimon Monterde, l'alcalde de Sort, per presentar el Mundial de Piragüisme d'Estil Lliure que es celebrarà a la capital del Sobirà, del 29 de juny al 6 de juliol.

Durant l'acte també s'han celebrat les 71 medalles internacionals aconseguides el 2018 i el president del Comitè Olímpic Español (COE), Alejandro Blanco, ha felicitat al piragüisme espanyol i ha augurat èxits propers. Durant la seva intervenció, Blanco ha recordat el paper del piragüisme en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, l'esport nacional més llorejat en la cita del 2016, i ha deixat clar que "no té límits i encara pot aspirar a més" a Tòquio 2020.

El president de la RFEP, Juan José Román Mangas, ha destacat el moment d'èxit que viu el piragüisme espanyol i ha destacat el treball dels diferents estaments, especialment el que realitzen els clubs.

Les obres a l'Estadi de Piragüisme, en el punt de mira

Sort i la Seu d'Urgell acolliran el Mundial de Piragüisme d'Aigües Braves d'aquest 2019, després d'una votació celebrada a Marràqueix l'any 2015 pel Consell Directiu de la Federació Internacional de Piragüisme (ICF).

En el seu moment, la candidatura conjunta va desbancar Bratislava, i és que les dues poblacions tenen experiència en l’organització de competicions internacionals. Pels impulsors de l'esdeveniment, el Mundial serà un factor clau en la promoció i l'activitat turística esportiva de la zona. Cal destacar que el riu Noguera Pallaresa és un actiu molt important i és el bressol internacional de la disciplina d’estil lliure. A més suposa un llegat per a les noves generacions d’esportistes locals.

Recordem, però, que s'han iniciat les obres per millorar l'Estadi de Piragüisme de Sort i que aquestes han estat denunciades per entitats ecologistes, ja que podrien afectar a la posta d'ous de la truita autòctona.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació