Divendres, 19 d'abril de 2024
procés català

El Pallars es mobilitza pels presos polítics

L'ANC, Òmnium Pallars i la CUP han convocat a la ciutadania a diferents accions de protesta en motiu del trasllat dels líders independentistes a Madrid; el seu judici començarà el dia 12

Ivet Eroles 1 de febrer de 2019 a les 09:57
Xapa per la llibertat dels presos polítics al Pic de l'Orri | Òmnium Pallars
El calendari d'activitats a favor de l'autodeterminació està atapeït aquests dies al Pallars. Avui a les 19h les capitals de comarca, Sort i Tremp, acolliran una concentració per denunciar el trasllat dels presos i preses independentistes a Madrid. A Sort serà a la plaça Major i a Tremp davant de l'ajuntament. Així, l'ANC, Òmnium Pallars i la CUP criden a la mobilització aquests dies, tenint en compte que les qüestions prèvies del judici contra els presos polítics començaran el 12 de febrer.

Avui també finalitza el termini de lliurament dels Pemis Sambori, organitzats per Òmnium Cultural. El certamen està dirigit a escolars, per tal de fomentar la narrativa i l'adquisició d'hàbits de lectura i escriptura en català. Aquests premis també volen ser un reconeixement col·lectiu i públic, tant pel joves escriptors guardonats, com a tota la comunitat educativa que ho fa possible, i Òmnium Pallars ha convidat als centres del territori a participar-hi.

Per a demà dissabte, la campanya Alcem-nos de la CUP arriba a Tremp amb els concerts de Feliu Ventura, Meritxell Gené i Guillem Anguera. Serà al teatre La Lira a partir de les 19h i comptarà també amb un sopar popular i les breus intervencions de Mireia Boya, Carles Riera i Carles López. 

Saltant al divendres 8 de febrer, es celebrarà l'Assemblea General de socis d'Òmnium Pallars a Sort. Serà a les 19.30h a l'Oficina Comarcal de Turisme. En ella, es tractaran diferents qüestions, com la presentació de la campanya Judici a la Democràcia, impulsada per l'entitat. Finalment, pel dissabte 16 de febrer està prevista una nova concentració pels presos polítics a diferents seus del Pallars, segons el calendari, el judici ja haurà començat.
 
Durant la setmana passada, Òmnium va impulsar una campanya per les xarxes socials sota les etiquetes #joacuso, #llibertatpresospolitics i #ocpallars; els diferents usuaris han anat penjat fotografies amb xapes a favor de l'autoderminació i per la llibertat dels polítics presos en diferents indrets del Pallars. Cal tenir en compte que segons com transcorrin els esdeveniments, no cal descartar que apareguin noves convocatòries en els propers dies i setmanes.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació