Dissabte, 20 d'abril de 2024
residus

Llavorsí rep 9.600 euros per la prevenció i reutilització de residus municipals

Durant el 2019 i principis del 2020 es desenvoluparà una campanya destinada a tota la població per prevenir residus i lluitar contra el malbaratament alimentari

Redacció 29 de gener de 2019 a les 11:36
La fracció orgànica es pot transformar en compost | Ecostudi
L'Ajuntament de Llavorsí ha rebut 9.600 euros de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) per desenvolupar projectes de prevenció i reutilització de residus municipals. En total, l'Agència ha atorgat prop d'un milió d'euros a ens locals, entitats sense ànim de lucre i universitats que s'han presentat a la convocatòria de l’any 2018.

En concret, l'Ajuntament de Llavorsí compta amb un pressupost total de 14.300 euros (9.600 dels quals subvencionats per l'ARC) per desenvolupar una campanya integral de prevenció de residus i contra el malbaratament alimentari, enfocada a tota la ciutadania, tant a la població escolar, com adults i comerços.

L'empresa Ecostudi és l'encarregada de dur a terme les diferents accions plantejades, amb coordinació amb l'ajuntament, tal com ha explicat Ricard Vizcarra, director comercial de l'empresa, a Pallars Digital.

Les actuacions es portaran a terme durant el 2019 i el primer trimestre del 2020 i s'habilitarà un lloc web on hi haurà un vídeo per difondre l'objectiu de la campanya, on també es podran consultar les activitats que es faran i accedir a informació relacionada amb la prevenció de residus, la recollida selectiva, el malbaratament alimentari, etc.

Entre les activitats plantejades, es troben xerrades, tallers de cuina d'aprofitament per a les escoles i la ciutadania en general, com un show cooking, és a dir, una demostració culinària. Al llarg de la campanya, s'editarà material informatiu, es faran bosses reutilitzables per repartir a la ciutadania i hi haurà punts d'informació. A més, també es contempla incidir en els comerços de la població, especialment aquells que puguin generar residus en l'àmbit alimentari.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació