Dissabte, 20 d'abril de 2024
allau

Mor a l'hospital un home ferit greu per una allau fora de pistes a Baqueira Beret

Un helicòpter el va traslladar encara viu a l'hospital de Vielha

NacióDigital 27 de gener de 2019 a les 11:34
Imatge de la muntanya on es va produir l’allau | ACN
Mor aquest dissabte a l'hospital el ferit greu afectat per una allau a la cara nord de la zona de la Vinyeta de Baqueira Beret, una àrea fora de les pistes d'esquí. Ho han confirmat a l'ACN els Mossos d'Esquadra. Els Pompièrs d'Aran, la unitat de muntanya dels Mossos i els pisters de Baqueira l'han rescatat encara viu, però greu.

L'han localitzat en deu minuts i l'han traslladat fins a l'helicòpter, que estava aterrat en una zona propera, segons han explicat els Bombers a l'ACN. L'afectat ha estat evacuat a l'Hospital de Vielha. L'avís és de les 11 hores. Protecció Civil ja va advertir divendres del risc d'allaus, especialment a la zona de l’Aran. Segons han informat a l'ACN fonts de l'estació d'esquí, l'home era un professor d'esquí de l'escola cota 1700. 

El director comercial de l'estació de Baqueira-Beret, Xavi Ubeiro, ha lamentat el fatal desenllaç i ha manifestat que des de l'estació s'havia notificat que el risc d'allaus era "molt alt", de tres sobre cinc. També ha explicat que el perímetre de l'estació "estava ben cobert", però que la zona on s'ha produït l'accident no estava controlada perquè està situada fora de l'àrea de les pistes.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació