Dijous, 25 d'abril de 2024
Procés català

Borrell: «Moltes de les imatges violentes de la policia de l'1-O eren falses»

El socialista pallarès posa el referèndum com exemple de "desinformació" en una reunió amb ministres d'Exteriors

Redacció 23 de gener de 2019 a les 11:26
El ministre Josep Borrell, en una compareixença a Brussel·les | ACN
El ministre d'exteriors espanyol, Josep Borrell, ha posat com a exemple de "desinformació" el referèndum de l'1 d'octubre en una reunió del Consell de la Unió Europea sobre afers exteriors. "Hem posat exemples de casos com el dels famosos mil ferits durant el referèndum il·legal a Catalunya", ha dit el pallarès des de Brussel·les, remarcant que "només hi va haver dos ingressat a l'hospital".

A trobada de ministres d'exteriors de la UE on s'ha discutit un pla d'acció per lluitar contra la informació falsa en les eleccions europees, Borrell també ha explicat als seus homòlegs que "moltes de les imatges que es van propagar aquells dies sobre l'actitud violenta de la policia" eren "falses" i que "hi va haver una quantitat enorme d'informació" aquells dies que provenia de servidors "situats en territori rus o veneçolà".

"Hackejar els cervells humans, avui dia, és una cosa tecnològicament més possible del que ho era ahir. He posat exemples que ens han afectat directament, com és el cas dels famosos 1.000 ferits que hi va haver durant el referèndum il·legal a Catalunya i que després, a l’hora de la veritat, només dos van ingressar a l’hospital", ha argumentat.

Així, Borrell ha destacat que per a l'estat espanyol les interferències estrangeres i les notícies falses són "d'especial importància" pel seu "problema intern"."En el conflicte a Catalunya la desinformació ha jugat un paper molt important", ha dit en la roda de premsa posterior a la reunió.

Segons Borrell, tots els socis europeus estan d'acord en la necessitat de desenvolupar mesures per protegir les eleccions europees d'interferències estrangeres o informació falsa. Borrell ha alertat que "cada vegada és més fàcil piratejar els cervells humans".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació