Dissabte, 20 d'abril de 2024
judicial

El jutjat de Tremp investiga l'acció de deixar un vedell ferit a l'oficina del Parc Natural a Llavorsí

L'entitat Nova Eucària va denunciar els fets perquè considera que es va maltractar l'animal

Redacció 17 de gener de 2019 a les 11:28
El vedell ferit deixat dins l'oficina del PNAP a Llavorsí | ACN
La titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Tremp ha citat a declarar el president d'AEALL-ASAJA, Pere Roqué, i un dels membres de l'Associació de Ramaders del Pallars Sobirà, Francesc Bertran, per haver deixat, el 27 d'agost passat, un vedell ferit a l'oficina del Parc Natural de l'Alt Pirineu de Llavorsí en el marc d'una mobilització contra la presència de l'os Goiat al Pirineu.

Segons ha informat en un comunicat Nova Eucària, entitat que va denunciar els fets, se'ls investiga per la presumpta comissió dels delictes de maltractament animal amb resultat de mort i abandonament animal. El vedell, que va ser traslladat fins a aquestes instal·lacions com a protesta, va ser recollit pels Agents Rurals i posteriorment sacrificat.

El director de Nova Eucària, Antoni Teixidó, ha assenyalat que després de tenir coneixement dels fets es va decidir "interposar una denúncia" contra les organitzacions que van convocar la protesta: l'Associació de Ramaders del Pallars Sobirà i els sindicats AEALL-ASAJA i la Unió de Pagesos. Ara, l'entitat ha informat que la seva denúncia ha prosperat, ja que el jutjat d'Instrucció número 1 de Tremp ha citat a declarar com a investigats a Pere Roqué i Francesc Bertran.
 

Imatge del vedell ferit dins l’oficina del Parc Natural a Llavorsí. Foto: ACN

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació