Dijous, 25 d'abril de 2024
tren de La Pobla

FGC comença l'any amb millores a la línia Lleida-la Pobla

Ferrocarrils ha renovat l’any 2018 uns 2.900 metres de via a diferents túnels de la línia i ha iniciat les actuacions de drenatge

Redacció 8 de gener de 2019 a les 10:39
Tren que comunica Lleida amb la Pobla | Arxiu
Aquest 2019, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) té previst continuar amb els treballs de rehabilitació de via en diferents punts de les línies de tren, com és el cas de la línia Lleida-la Pobla, on es treballarà en la superestructura de via i el drenatge als túnels en un tram de 4.748 metres. La nova superestructura estarà composta de travesses de formigó i carril amb barra llarga. Aquestes actuacions volen millorar i garantir el servei que FGC ofereix als seus usuaris i contribuir en el foment de l’ús del transport públic.
 
Pel que fa al manteniment dels talussos i vessants, es continuaran amb les inspeccions previstes per l’Institut Cartogràfic i Geològic de la Generalitat (ICGC) a les instal·lacions d’FGC, unes inspeccions seguint l’ordre de la prioritat d’actuació que marca el propi Institut mantenint l’homogeneïtat a les diferents línies. En aquest sentit, aquest 2019 hi ha previstes actuacions d’estabilització de talussos a la carretera de Port Ainé, tal com explicàvem a Pallars Digital fa dues setmanes.
 
Actuacions executades el 2018
 
Ferrocarrils ha dut a terme durant l’any 2018 diferents actuacions de millora de les seves instal·lacions, encarades a la reposició d’actius i el manteniment i el reforçament constant dels diferents equipaments. En el cas específic de la línia Lleida-la Pobla, s’han finalitzat les obres de renovació de 2.871 metres de via a diferents túnels de línia i s’han iniciat les actuacions de renovació de la superestructura de via i drenatge a d’altres, amb un abast de 2.274 metres.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació