Dissabte, 20 d'abril de 2024
presos polítics

Ataquen els símbols per la llibertat dels presos polítics a Esterri d'Àneu

Òmnium Cultural Pallars denuncia que durant la matinada de reis es van despenjar fotografies de presos i preses polítiques i altra simbologia independentista

Redacció 7 de gener de 2019 a les 11:00
Òmnium Pallars ha denunciat per les xarxes socials que durant la vigília de la cavalcada de reis, Esterri d'Àneu va patir una "agressió" contra els símbols que reclamen la llibertat de les preses i presos polítics i que recorden la seva situació.

Les fotografies de les persones empresonades que estaven penjades a l'església del poble van ser arrencades, juntament amb altres símbols obertament independentistes penjats pels carrers, com algunes estelades.
 
Segons l'organització, "ens trobem davant d'una situació que no podem tolerar com a defensors i defensores de la democràcia i de la llibertat d'expressió". Els membres d'Òmnium defensen que "els carrers han de recordar ara i sempre que les amenaces i el maltracte patits pel nostre poble els darrers anys no han de quedar impunes". Per aquest motiu, han donat resposta al que consideren un "desafiament", per tal que aquests fets no es repeteixin.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació