Dimarts, 23 d'abril de 2024
pa

Tanca l'última fleca de les Valls de Cardós

Els veïns i veïnes han de viatjar quilòmetres per comprar pa, ja que els punts més propers es troben a Tírvia o a Llavorsí

Redacció 4 de gener de 2019 a les 12:17
Fleca de Ribera de Cardós | GSV
El tancament de l’única fleca de Ribera de Cardós, fa aproximadament un mes, ha deixat sense pa a totes les Valls de Cardós. Actualment, els forns de pa més propers són els de Tírvia i Llavorsí, que es troben a més de 15 quilòmetres d'anada i tornada. Se suma a la problemàtica que hi ha veïns amb dificultats per desplaçar-se que no poden recórrer aquestes distàncies.

Després del tancament d’aquest punt de venda, l’Ajuntament de Vall de Cardós ha temptejat altres forners de la zona per intentar restablir la venda, però de moment sense èxit. Segons explica el diari Segre, els veïns s'alternen per anar a Llavorsí a comprar pa pel menjador escolar, gestionat per l'ajuntament. I és que aquest no és un problema que afecti tan sols a particulars, ja que els establiments d'hostaleria també s'han de desplaçar per comprar pa pels seus clients.

Cal tenir en compte que la fleca de Ribera de Cardós no elaborava els seus propis productes, sinó que venia els que sortien cada dia del forn d’un establiment de Sort. El local era un antic obrador de pa, que la família propietària va posar en lloguer quan el forner es va retirar. Quan la fleca estava en funcionament, la major part de les vendes es concentraven en els mesos d’estiu i i ja fa anys que molts veïns i veïnes han agafat per costum desplaçar-se a altres indrets. A més, al nucli d'Arròs de Cardós el forner de Llavorsí reparteix comandes dues vegades a la setmana.

Els habitants de les Valls han mostrat el seu descontentament de diferents formes i insten als consistoris de la zona a col·laborar per trobar una solució a aquesta problemàtica.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació