Dijous, 18 d'abril de 2024
cap d'any

Dispositiu especial per Cap d'Any: 51 controls d'alcoholèmia i droga arreu del territori

Trànsit fa una crida a “extremar la prudència" a la carretera

Redacció 31 de desembre de 2018 a les 11:11
Un conductor, passant un control d'alcoholèmia | Pixabay
El Servei Català de Trànsit (SCT) desplegarà durant la nit de Cap d'Any un dispositiu especial de circulació amb 51 controls d'alcoholèmia i drogues arreu del territori per vetllar per la seguretat a la carretera. Un total de 172 efectius dels Mossos d'Esquadra participaran en l’operatiu, que començarà a les 10 del vespre del 31 i acabarà a les 10 del matí del primer dia del 2019. 

Prevenir contra els efectes de l'alcohol i les substàncies estupefaents i retirar de la circulació aquells conductors que hagin begut o que s'hagin drogat és l'objectiu prioritari dels controls que es realitzaran durant la nit de Cap d'Any. El SCT ha fet una crida a “extremar la prudència" a la carretera durant la primera nit de l'any. Aquest 2018, 185 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes.

El Servei Català de Trànsit ha informat que durant la nit de Cap d’Any els desplaçaments no acostumen a ser de llarg recorregut, ja que majoritàriament són a localitats veïnes i per vies ja conegudes. A més ha recordat que, encara que se circuli amb una taxa d’alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el risc d’accident pot incrementar, ja que l’única taxa segura és 0,0%. També destaca el consum de substàncies psicoactives altera les condicions físiques i psíquiques, cosa que comporta un risc greu a la carretera.

“El consum d’alcohol o altres drogues té unes conseqüències tràgiques quan es combina amb la conducció”, de fet “es considera un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària”. Segons les dades de l’Institut de Medicina Legal del 2017, el 38% dels conductors morts en accidents de trànsit a Catalunya van donar positiu en consum en alguna d’aquestes tres substàncies: alcohol, drogues o psicofàrmacs. En el 30,7% de les víctimes mortals es va detectar presència d’alcohol i en un 13,3%, drogues o psicofàrmacs.

Més seguretat, neteja i transport a Barcelona 

L’Ajuntament de Barcelona reforçarà la seguretat i la neteja la nit de Cap d’Any, especialment a la zona de l’avinguda Reina Maria Cristina, on un espectacle multimèdia de pirotècnia, llum i aigua creat per l’ocasió per la companyia francesa Groupe F donarà la benvinguda al 2019.

Paral·lelament, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) mantindrà el servei de Metro tota la nit. Concretament, funcionarà 43 hores, de les 5 del matí de dilluns a les 12 de la nit del dia 1 de gener, per facilitar els desplaçaments ràpids i segurs. També es reforçarà la seguretat viària a la ciutat, on es faran controls d’alcoholèmia i de drogues a diferents punts per tal de prevenir accidents de trànsit.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació