Divendres, 19 d'abril de 2024
SELECCIÓ TV

L'ascensió al Montsent de Pallars per la llibertat dels presos polítics, en imatges

L'audiovisual repassa els moments més destacats de l'acte reivindicatiu del passat octubre promogut per "Cims per la llibertat" en solidaritat amb Clara Ponsatí

Redacció 28 de desembre de 2018 a les 12:16

Més de mig miler de persones van pujar el dissabte 13 d'octubre al Montsent de Pallars (2.883 metres) en el marc de l'acció convocada per Cims per la Llibertat. Ara, un vídeo recull en dos minuts les imatges més destacades i permet reviure la jornada.

L'activitat va consistir en pujar simultàniament a 18 muntanyes del país, escollides pels presos i exiliats polítics. En aquest sentit, l'exconsellera d'Ensenyament, exiliada a Escòcia, Clara Ponsatí, va escollir el Montsent de Pallars.

Els assistents van sortir de Llessui a primera hora del matí per iniciar l'ascensió al mític cim pallarès, tot protagonitzant una jornada popular, alegre i reivindicativa. Dalt del cim, enmig d'estelades, es va llegir un text de la pròpia Clara Ponsatí i es va estendre un llaç groc d'uns 60 metres. El mateix dia també es va pujar a la Pica d'Estat, muntanya escollida per Toni Comín.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació