Dimecres, 24 d'abril de 2024
consell comarcal

El Pallars Sobirà treballa per millorar el Pla de viabilitat hivernal

En el darrer ple del Consell Comarcal s'ha proposat que la Diputació de Lleida s'encarregui d'assumir el dispositiu de neu a la comarca i s'ha posposat l'aprovació dels pressupostos pel gener

Ivet Eroles 21 de desembre de 2018 a les 09:50
Una nevada emblanquina el Pallars | ACN
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha celebrat aquest dijous l'últim ple de l'any. Entre les qüestions més destacades es troba la liquidació del Pla de viabilitat hivernal de la comarca. Per altra banda, l'aprovació dels pressupostos queda pendent per l'any vinent i s'abordarà al ple del gener.

El Pla de viabilitat hivernal té un cost d'uns 130.000 euros, dels quals 70.000 van a càrrec de la Diputació de Lleida. Aquest Pla contempla mantenir en condicions les carreteres davant nevades, entre altres aspectes, i els costos es reparteixen entre els diferents ajuntaments segons els quilòmetres de carretera dels quals disposen. Això genera desigualtats entre els diferents municipis, com és el cas del Baix Pallars, que té molts quilòmetres de carretera i no té grans afectacions per neu, però ha d'assumir una forta despesa.

Per això mateix, una reivindicació històrica dels consistoris consisteix en reclamar millores i menys càrrega econòmica. En aquest sentit, els alcaldes i el Consell Comarcal estan treballant perquè la Diputació de Lleida s'encarregui de la totalitat del cost, tal com ha explicat Carles Isús, president del Consell Comarcal, a Pallars Digital.

Un altre punt destacat ha estat l'aprovació del Conveni d'electrificació del Pallars, un projecte per restaurar i millorar les infraestructures elèctriques, per poder-les visitar i promoure. Aquest projecte té un cost d'uns 300.000 euros, dels quals el 50% els cofinança el Consell Comarcal, i contempla visites rotatives pels diferents municipis. Una de les primeres centrals que ja funcionen en aquesta línia és la de Tavascan, que es pot visitar amb grup.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació