Divendres, 19 d'abril de 2024
diputació de lleida

La Diputació destinarà un 20% del pressupost a polítiques socials

S'ha anunciat durant l'esmorzar de Nadal amb els mitjans, on han convidat al youtuber Marc Buxaderas per parlar del seu projecte "Posa un discapacitat a la teva vida"

Redacció 19 de desembre de 2018 a les 11:28
Marc Buxaderas ha explicat el seu projecte entorn la discapacitat | Diputació de Lleida
L'equip de govern de la Diputació de Lleida proposa destinar prop de 25 milions d'euros del pressupost de 2019 a polítiques socials. Aquest import suposa gairebé el 20% del pressupost total, que puja a 129.759.110,90 euros. Així ho ha destacat, durant el tradicional esmorzar de Nadal amb els mitjans de comunicació, la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló.

L'ens ha convidat a la trobada el youtuber Marc Buxaderas perquè expliqui el seu projecte Posa un discapacitat a la teva vida. Buxaderas ha relatat amb humor i anècdotes personals el dia a dia d'una persona amb discapacitat amb l'objectiu de "sacsejar consciències" i "prendre consciència", ha dit Perelló. En aquest sentit, el pressupost de l'exercici 2019 de la Diputació de Lleida és socialment compromès amb les persones, per atendre i entendre que aquells col·lectius que puguin patir alguna dificultat afegida tinguin una atenció especial i prioritària per part de la institució provincial.

La presidenta de la Diputació ha recordat que aquest dilluns es va presentar el pressupost que es debatrà dijous al ple de la corporació, que posa de manifest el "compromís local que la Diputació té amb els municipis i la seva gent" i en què destaca "un major compromís social", ha dit. Perelló ha explicat que els pressupostos del 2019 s'han parlat amb l'oposició, recullen propostes de tots els grups i, per tant, "poden molt bé ser aprovats per tots ells".

Una aposta per l'estat del benestar

Des de la Diputació de Lleida expliquen que l'ens aposta per intervenir l'any 2019 en els tres pilars de l'estat del benestar: l'educació, la salut i l'atenció social. Així, en l'àmbit educatiu es proposa destinar tres milions d'euros a ajuts per a les llars d'infants municipals, més de dos milions per a les Escoles Especials de la Diputació i 725.000 euros al finançament del transport i menjador escolar.

Pel que fa a la salut pública, destaquen que el pressupost preveu augmentar en aquest àmbit un 7% i arribar als 18,65 milions d'euros, amb l'objectiu de millorar els equipaments de la xarxa pública i invertir en la recerca biomèdica, entre d'altres. Pel que fa a l'atenció social, la Diputació de Lleida proposa destinar una partida de 300.000 euros a pal·liar els efectes de la crisi sobre els més desafavorits i 400.000 euros per ajuts d'urgència i teleassistència, entre d'altres. També es preveu seguir amb el suport als plans d'ocupació durant la campanya agrària així com amb les ajudes a entitats socials i sense ànim de lucre.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació