Dimecres, 24 d'abril de 2024
emprenedoria

La Xarxa d'Allotjaments Empresarials de Catalunya crea sinergies al Jussà

Talarn disposa de dos equipaments per acollir empreses innovadores amb perspectives de viabilitat econòmica que puguin repercutir positivament al territori

Redacció 18 de desembre de 2018 a les 07:21
Seu del viver d’empreses CEI Pallars Jussà, a l'edifici CITA | Consell Comarcal del Pallars Jussà
Els membres fundadors de la Xarxa d’Allotjaments Empresarials de Catalunya (XAEC) s’han reunit al Consell Comarcal del Pallars Jussà amb l’objectiu de treballar conjuntament entre les diferents entitats que l’integren.

La XAEC ha aprofitat aquesta trobada per donar-se a conèixer entre aquells vivers d’empreses de la demarcació de Lleida que encara no en formen part, per tal de que coneguin els avantatges del treball conjunt de cara a coordinar accions formatives, de captació de talent i projectes empresarials que es puguin allotjar en els espais de la Xarxa. Així doncs, s'ha buscat crear noves sinergies que potenciïn les empreses i la defensa dels interessos comuns.

Talarn disposa de dues seus per acollir empreses, del Centre d'Empreses Innovadores (CEI) del Pallars Jussà, un dels membres fundadors de la xarxa. Un dels espais està situat a la seu de l’Ajuntament i l’altre a l’edifici CITA, propietat del Consell, on s’ofereixen uns despatxos a un preu assequible per a un període màxim de tres anys. D'aquesta manera, es facilita un lloc equipat per al desenvolupament empresarial d’aquelles iniciatives de negoci amb perspectives de viabilitat econòmica que sorgeixen a la zona i que poden repercutir favorablement al creixement econòmic de la comarca i a la creació de llocs de treball.

Coordinació interadministrativa

Creada el passat mes d'octubre, la Xarxa d’Allotjaments Empresarials de Catalunya és la unió d’ajuntaments, consells comarcals, diputacions i altres entitats d’arreu de Catalunya que gestionen espais d’allotjament empresarial i de serveis a l’emprenedoria, la innovació i d’assessorament en la planificació i creació d’empreses. El seu objectiu principal és el de millorar la coordinació interadministrativa i treballar de manera conjunta per tal de compartir iniciatives i experiències.

La XAEC es constitueix com a un únic interlocutor davant l’Administració i, per tant, suposa la unió de forces dels seus membres a l’hora de cercar noves fonts de finançament, contractar formació o proposar nous serveis o canvis en el funcionament dels programes destinats a emprenedors i empreses.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació