Divendres, 19 d'abril de 2024
ametller

L'ametller pren de nou el protagonisme a la Conca de Tremp

Una trentena de pagesos han participat en la 5a Jornada de l’Ametller al Pallars Jussà, on han aprofundit en els recursos per escollir la millor varietat

Redacció 17 de desembre de 2018 a les 11:31
Cultius d'ametllers a la Conca de Tremp | Jordi Uriach
En la 5a Jornada de l'Ametller del Pallars Jussà s'han donat a conèixer eines per escollir la millor varietat d'ametller en funció de les necessitats de la finca i ajudar a optimitzar les tasques realitzades. La sessió es va dur a terme el passat divendres a l'Epicentre de Tremp, on Laura Torguet, tècnica de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), ha ofert la xerrada Quina és la varietat d'ametlla més resistent a les gelades primaverals?

Tot seguit, el Xavier Miarnau, també de l'IRTA, va parlar de l'Ametller a la Conca de Tremp, una oportunitat. Finalment, el matí va acabar amb una demostració de poda de manteniment a la finca experimental d'ametller de Tremp, a càrrec d'un altre tècnic de l'Institut de Recerca, el Josep Maria Gener.

Des de fa cinc anys, el Consell Comarcal del Jussà, amb la col·laboració de l’IRTA, la Comunitat de Regants de la Conca de Tremp i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, organitza aquestes jornades.

El cultiu de l'ametller s’ha convertit en els darrers anys en una bona alternativa a altres cultius fruiters per ocupar zones de nous regadius gràcies a factors com la reconversió que ha patit el sector, juntament amb l’expansió de noves varietats més productives. Per aquest motiu, des de fa anys el Consell Comarcal del Pallars Jussà desenvolupa aquestes jornades per assessorar i oferir possibilitats de millora del cultiu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació