Divendres, 19 d'abril de 2024
OLI

Es presenta «ERM», el primer oli verge extra verd del Pallars

Aquest projecte vol posar en valor el territori i l'agricultura de la Vall de Barcedana, apostant per collir l'oliva en verd, en un lloc on tradicionalment s'ha fet oli madur

Redacció 17 de desembre de 2018 a les 10:01
Presentació de l'Oli de Muntanya ERM a l'Hotel Terradets de Cellers | Javier Lebrero
Ivan Caelles, productor de l’oli ERM, ha presentat aquest dissabte el seu nou oli produït a la Vall de Barcedana, que es defineix per ser un Oli d'Oliva de Muntanya Verge Extra Verd. En una zona on tradicionalment s’ha fet oli madur, el productor ha apostat per collir l’oliva en verd i ha obtingut un oli de categoria superior que ha aconseguit puntuacions molt altes en el panell de tast.

L’Hotel Terradets de Cellers ha acollit la presentació d'aquest oli de muntanya, on han assistit gairebé 150 persones. L'Ivan Caelles, fill i net de pagesos i moliners, ha explicat la seva vinculació amb la Vall de Barcedana i com va sorgir el projecte ERM; Xavier Ruzafa, expert en oli i fundador de primera oleoteca catalana, Oro Líquido, ha parlat de les bondats de l’oli d’oliva verge extra i ha destacat les propietats de l’oli ERM; Neus Huguet, dissenyadora i comunicadora, ha explicat com es va construir la marca apostant sempre per la seva vinculació amb el territori, i Ramon Pallàs ha posat el toc humorístic i musical a la jornada.
 
Nombroses autoritats, associacions, empresaris i emprenedors i veïns del Pallars, entre ells l'Associació de Productors d'Oli d'Oliva del Pallars, la Delegada del Govern de l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, membres de Pallars Actiu, l'Associació de Professionals de l'Àmbit Turístic del Pallars (APAT)...  han volgut donar suport al projecte ERM.
 
Vendes solidàries

L'Anna Ritz, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tremp, ha parlat del programa Al teu gust, aliments del Pallars, on encaixa el projecte ERM: "És un gust veure persones que s'arrisquen i aposten per un producte que fa territori”, ha dit. Ritz ha destacat la importància d'aquestes "persones i empreses que fan del Pallars un referent en el sector agroalimentari".
 
Per la seva banda, Constante Aranda, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, ha destacat que "en un territori amb una població molt envellida, és d'agrair que hi hagi gent jove amb iniciativa i entusiasme, i més si es tracta d'un projecte relacionat amb l'agricultura i el paisatge".
 
Un piscolabis amb plats cuinats amb oli ERM ha servit de cloenda d’aquesta jornada també solidària, doncs el 10% de les vendes d'oli que s'han fet es destinaran a La Marató de TV3, que aquest any recull fons per a la investigació contra el càncer.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació