Dimecres, 24 d'abril de 2024
ajuntament de tremp

Tremp aprova un pressupost que contempla prop de 700.000 euros en inversions per al 2019

Els comptes del 2019, recolzats pel PDECat i ERC i amb els vots en contra de Compromís per Tremp, ascendeixen als 5,7 milions d’euros

Jordi Ubach Llorens 18 de desembre de 2018 a les 16:58
El consistori trempolí ha aprovat els nous comptes | Jordi Ubach
L’Ajuntament de Tremp va aprovar ahir en sessió plenària els pressupostos per a l’any 2019, uns comptes que ascendeixen als 5,7 milions d’euros. Aquesta xifra suposa una disminució d’uns 123.400 euros respecte el pressupost del curs actual, tot i que segons ha assenyalat l’alcalde de Tremp, Joan Ubach, cal sumar-hi uns 421.000 euros de diferents partides encara no resoltes, entre les quals i la més quantiosa, la referent al projecte Treball als barris.

Els comptes, que l’alcalde ha qualificat de “continuistes”, es van tirar endavant amb els vots favorables dels regidors de l’equip de govern -PDECat i ERC- i en contra de Compromís per Tremp (CxT), a l’oposició. Ubach ha destacat el capítol d’inversions, que ascendeix als 696.996 euros, un 85% més que el pressupost de 2018.

Hi consten partides com el nou dipòsit al nucli de Puigcercós, l’abastament d’aigua al nucli d’Eroles, la pavimentació i millora del carrer Avall del nucli de Suterranya o l’adequació de l’entorn de l’heliport, que ha de permetre el vol nocturn dels serveis sanitaris. També hi figura, entre d’altres, la compra d’un vehicle per la policia local o les cloracions a Santa Engràcia, Suterranya i Eroles.

A més, segons va explicar l’alcalde, es dotarà d’una nova plaça d’agent interí a la Policia Local, que passarà a tenir 6 membres, així com també d’una plaça d’enginyer municipal. Si la llei de pressupostos de la Generalitat tira endavant, el consistori trempolí també preveu incrementar en un 2,25% el sou dels empleats municipals.

El cap de l’oposició, Víctor Orrit, va trobar “decebedor” que els pressupostos no compleixin algunes de les promeses “bàsiques” dels grups que formen l’equip de govern, com la reducció de l’IBI o de la taxa de l’aigua. Segons el portaveu de Compromís per Tremp, els pressupostos reflecteixen una manera de fer “molt determinada” i continuen portant a la pràctica “una sèrie de dèficits”, com el manteniment de camins.

Aprovació de quatre mocions

En el transcurs del ple també es van aprovar per unanimitat diverses mocions, com la presentada pel grup municipal Compromís per Tremp per instar el Departament d’Ensenyament a aturar els treballs d’elaboració i aprovació del decret de menjadors. Una altra moció que es va aprovar per unanimitat va ser sobre la necessitat d’augmentar les places del Centre de Dia de la ciutat, també proposada pels socialistes.

Per últim, es va llegir una moció conjunta dels grups PDECat i ERC per donar suport a la vaga de fam iniciada pels presos polítics. Els respectius regidors, juntament amb Sílvia Romero i Rosa Fumàs (CxT), van votar-hi a favor. Els altres dos regidors socialistes, Víctor Orrit i Lola Abelló, no van participar en la votació.

 Escolta íntegre el ple municipal, gentilesa de Ràdio Tremp

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació