Dissabte, 20 d'abril de 2024
fòssils

Detecten un augment de l'espoli de fòssils al municipi de Tremp

Els furts poden ser sancionats amb multes de fins a 6.000 euros

Redacció 13 de desembre de 2018 a les 11:45
El cos dels Agents Rurals ha informat mitjançant les seves xarxes socials que s'estan realitzant serveis especials davant l'increment de l'espoli de fòssils al municipi de Tremp, tal com mostra la fotografia que han penjat al seu compte de Twitter, on s'ha utilitzat una radial per furtar uns fòssils de Santa Engràcia.
 
El cap comarcal dels Agents Rurals al Pallars Jussà, Miquel Arilla, ha explicat a Pallars Digital que l'espoli de fòssils al Pallars és habitual, degut al ric patrimoni de la zona. El robatori detectat a Santa Engràcia es va descobrir en un patrullatge habitual per la zona. Els Agents Rurals tenen controlades les àrees especialment sensibles i quan detecten algun moviment, incrementen la vigilància, com ara és el cas.

Segons informa el cos, és difícil quantificar el nombre d'espolis. En la majoria de casos, els fòssils robats acaben dins del món del col·leccionisme, en mans de particulars o per comerciar-hi. De fet, fins i tot hi ha bandes organitzades per cometre aquests furts.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació