Divendres, 19 d'abril de 2024
patrimoni

La Diputació impulsa un projecte per recuperar camins tradicionals al Pirineu

"Camins tradicionals dels Pirineus" vol promoure la conservació, protecció i foment del patrimoni natural i cultural de la serralada

Redacció 11 de desembre de 2018 a les 12:28
Curs de recuperació de camins a Senterada en imatge d'arxiu | IDAPA
La Diputació de Lleida, a través el Patronat de Promoció Econòmica, vol impulsar diversos projectes al territori per conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència de recursos, de manera que es fomenti el desenvolupament del patrimoni natural i cultural.

D'aquesta manera, s’ha donat llum verda a la sol·licitud d’ajuts europeus del programa FEDER de Catalunya 2014-2020 per a diferents projectes, entre ells Camins tradicionals dels Pirineus, que tindrà el Pallars com un dels escenaris. Aquest projecte compta amb un pressupost de més de 2,1 milions d'euros i a banda de les comarques pallareses, es durà a terme a la Val d’Aran, l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Solsonès i la Noguera.

Camins tradicionals dels Pirineus consisteix en la creació d’una xarxa de camins tradicionals que permeti vertebrar les comarques pirinenques, dinamitzar l’economia dels nuclis de poblacions connectats i posar en valor els recursos naturals i patrimonials. La sol·licitud d’ajuts al fons FEDER per aquesta iniciativa arriba als 885.000 euros.

Una aposta de la Diputació

En aquest sentit, la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, destaca que “cal que institucions com la que presideixo apostin per projectes com aquests que ens ajuden a reequilibrar el territori, a fer-lo més conegut i a enfortir-lo econòmicament”. Segons Perelló, “hem de facilitar el màxim d’eines possibles als ens locals per tal que aquests puguin fer autèntiques polítiques de creixement i generadores de riquesa i coneixement”.

La Diputació ha engegat dos projectes més a les Terres de Lleida amb un pressupost total de 9,9 milions d'euros i sol·licita al fons europeu que subvencioni més de quatre milions d'euros. Al mateix temps, es preveu que un 25% de la inversió corri a càrrec dels ens locals i la resta seran recursos propis.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació