Dijous, 25 d'abril de 2024
turisme

Un 75% d'ocupació turística al Pallars pel pont de la Puríssima

Les diferents estacions d'esquí del Pirineu de Lleida han venut uns 55.000 forfets des del cap de setmana anterior

Redacció 10 de desembre de 2018 a les 09:12
Persones gaudint de la neu a Port Ainé | ACN
L'ocupació turística al Pallars pel pont de la Constitució ha estat molt satisfactòria perquè s'ha comptat amb una bona oferta de neu. Tant és així, que el divendres i el dissabte, la part central del pont, l'ocupació mitjana s'ha situat entre el 90 i el 95%. Si es valora l'ocupació al llarg dels quatre dies de pont, aquesta es situa al voltant del 75%, cinc punts per damunt de les previsions.

Segons el director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, aquestes dades són "bones" perquè superen les previsions. Alegre ha explicat que ha estat un pont de "comportament desigual", ja que s'han produït cancel·lacions a la Val d'Aran per "por" a la manca de neu.

Durant els dies de pont s'ha viscut força ambient i moviment de gent propiciat pels turistes atrets per l'oferta de neu i per altres activitats del territori vinculades amb la natura, el turisme actiu, les passejades a espais naturals, com el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, les visites de caràcter patrimonial i les fires o mercats. D'altra banda, les persones amb segones residències també s'han apropat al territori, la qual cosa ha repercutit de forma directa en els establiments de restauració i en el comerç en general.
 
Al Pirineu de Lleida i per sectors, l'ocupació hotelera ha estat per sobre  del 70% de mitjana entre el 6 i el 9 de desembre, arribant al 90 i el 95% el divendres i el dissabte. El turisme rural, amb un comportament millor que el de les previsions inicials, ha gaudit pràcticament de la plena ocupació. Quant als càmpings, les places de bungalous han superat també les previsions inicials fins a situar-se en una mitjana del 80% durant els quatre dies de pont i amb puntes la nit del divendres i el dissabte del 85 i el 90%.

55.000 forfets venuts

Aquest pont ha permès a milers d'esquiadors encetar la nova temporada d'esquí 2018/2019. Des del 6 de desembre, les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida han venut més de 45.000 forfets, que sumats als gairebé 10.000 del cap de setmana anterior al pont, s'assoleix una xifra de 55.000 forfets durant els 9 dies.
 
Aquesta xifra de forfets se situa per sota del registre de la temporada passada, però s'ha de tenir present que el pont del 2017 es va escaure millor en dates, atès que els dies festius van coincidir en dimecres i divendres. De totes maneres, aquestes xifres són provisionals, en espera que els diferents centres d'hivern del Pirineu lleidatà tanquin les dades definitives d'aquest període. Cal tenir en compte que totes les estacions d'esquí alpí del Pirineu de Lleida, exceptuant la de Tavascan, han restat obertes al públic, amb diferents gruixos de neu i quilòmetres de pistes.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació