17 d'abril de 2024
Doctor Music Festival

Doctor Music assegura que el risc d'una riuada a la zona de festival és «del tot inexistent»

La promotora desmenteix als ecologistes i diu que els terrenys no es troben en un espai protegit

Redacció 7 de desembre de 2018 a les 10:54
Promotors, alcaldes i representants institucionals a l'esplanada d'Escalarre | ACN
La promotora del Doctor Music Festival ha desmentit als ecologistes i ha assegurat que "el risc d'una riuada sobtada i perillosa a la zona de festival és del tot inexistent". La denúncia pública d'aquest col·lectiu, en què s'afirma que l'esdeveniment es farà en un terreny inundable, ha rebut com a resposta un aclariment: "No és el mateix una zona amb el risc d'inundar-se que una zona amb el risc de riuada".

En un comunicat, també es es sosté que "cap dels terrenys que ocupa el festival es troba en un espai protegit, i menys encara en zona de Parc Natural". "Qualsevol persona sensible per la naturalesa i l'ecologisme pot estar tranquil·la", ja que "estem treballant per a fer un dels festivals més sostenibles d'Europa", conclou el text.

Des de l'organització del Doctor Music argumenten que una zona inundable és aquella que en una situació extraordinària (per exemple un desglaç primaveral més ràpid de l'habitual) és susceptible d'inundar-se. Aquest fenomen, diuen, en un espai tan gran com el Pla de Santa Maria (recinte del festival) es produiria molt a poc a poc i sense corrent amb força d'arrossegament, el que implica, segons han afegit, que podrien passar dies fins que l'aigua aconseguís un nivell perillós per a les persones. En canvi, sostenen que una riuada pot arrasar amb tot el que trobi en el seu camí.

El comunicat emès per Doctor Music explica que fa 22 anys va succeir exactament el mateix, l'entitat ecològica IPCENA, també encapçalada per Joan Vázquez, va demanar suspendre la primera edició del festival (1996) per les mateixes raons que està esgrimint ara. La promotora argumenta que aquesta "petició no es va tornar a produir en les edicions dels anys 1997 i 1998", ja que l'edició de 1996 va demostrar clarament que les "apocalíptiques previsions d'IPCENA" mancaven de fonament.

La promotora sentencia que Doctor Music Festival "complirà amb els requeriments" que la Generalitat li faci arribar per garantir que el festival s'ajusta a la legalitat vigent. El comunicat finalitza dient que els preparatius del Doctor Music Festival segueixen el seu curs "a bon ritme" i que pròximament s'anunciaran els artistes que estaran presents a Escalarre els dies 11, 12, 13 i 14 de juliol de 2019.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació