Dimarts, 23 d'abril de 2024
turisme

El Pallars oferirà 47 activitats relacionades amb la natura i la fauna

L'os tindrà un paper protagonista en algunes de les experiències per ser un tret característic de les muntanyes de la zona

Redacció 5 de desembre de 2018 a les 10:12
Presentació del projecte | ACN
L'os bru és un dels trets diferenciadors de les muntanyes del Pallars Sobirà, per això la Generalitat, a través del projecte Piroslife, i el Consorci de Turisme Valls d'Àneu estan tirant endavant una iniciativa per posar-lo en valor i aprofitar-lo com a dinamitzador turístic i econòmic.

Des de fa més d'un any, una empresa especialitzada ha analitzat el sector i les seves potencialitats per crear un total de 47 experiències vinculades amb la natura i la fauna del Pallars. Aquests productes els comercialitzaran una quinzena d'empreses de les Valls d'Àneu, Vall de Cardós i Vall Ferrera i estaran recollits en un nou portal, on es podran identificar diferents propostes de turisme de natura i ecoturisme.

El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, ha explicat que aquest projecte persegueix que ''el Pallars es converteixi en un focus de turisme de fauna i de natura''. Miralles, ha afirmat que ''seria absurd'' que un territori que té ''coses úniques'' no se ''n'aprofités''. També ha dit que la fauna i la natura ''són els grans desconeguts'' i que moltes vegades la gent no sap on buscar aquestes experiències.

Ecoturisme i sensibilització al territori

Aquest projecte vol ajudar a crear productes turístics i a comercialitzar-los; uns dèficits que les valls d'Àneu, Vall Cardós i Vall Ferrera tenen actualment. Per això, les activitats han d'afavorir la promoció de la zona on viuen els ossos com un hàbitat natural ben conservat i amb gran atractiu turístic i ambiental.

L’objectiu és promoure el desenvolupament del turisme de natura i de l’ecoturisme d’aquesta àrea, per difondre entre la ciutadania la riquesa paisatgística i arquitectònica, així com la varietat d’espècies animals i vegetals presents en la zona. Així, la iniciativa respon a la voluntat que l’ecoturisme suposi també un revulsiu per a l’economia local, mentre es promou la conservació de la biodiversitat.

La creació d'aquests productes de turisme responsable vol beneficiar els professionals i els empresaris del sector i revertir en un millor benestar i una millor qualitat de vida dels habitants de la zona. Entre les activitats proposades, hi ha des de caminades per observar la fauna de la zona, per conèixer el rastre de l'os, el cant dels ocells o el món de les papallones.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació