Dimecres, 24 d'abril de 2024
regadiu

Compromís per Tremp demana que els pressupostos incloguin una partida pel regadiu

La formació socialista vol que s'aclareixin els criteris d'adhesió al reg

Redacció 29 de novembre de 2018 a les 11:50
Les obres del reg es troben aturades des de fa tres anys | CxT
El grup municipal Compromís per Tremp ha presentat una moció que reclama que els pressupostos de la Generalitat incloguin una partida per les obres de modernització i ampliació del reg de la Conca de Tremp, paralitzades des de l’any 2015 per manca de pressupost. El PSC ja va presentar al juliol una bateria de preguntes al Parlament de Catalunya en aquesta direcció.

Es tracta d'una obra llargament reivindicada que ha de servir per substituir l'antic subministrament per gravetat per un altre a pressió i ampliar la superfície regable de les 1.800 hectàrees actuals a un total de 4.634 als municipis de Tremp, Talarn, Isona, Castell de Mur, Gavet de la Conca i Llimiana.

La formació socialista instar a Agricultura a aclarir els criteris d'adhesió al reg del 60% dels regants potencials, tenint en compte l'estat actual d'execució de l'obra i el desconeixement de quin serà el cost per hectàrea. Compromís per Tremp també demana a Agricultura que detalli la inversió executada fins al moment, de més de 9 milions d'euros entre 2003 i 2017 i la concreció del calendari d'execució de l'obra.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació