Divendres, 19 d'abril de 2024
frau

​Condemnen a dos anys de presó un dels acusats enxampats amb bitllets falsos a la Pobla

L'Audiència de Lleida considera que no hi ha prou proves per condemnar els altres tres i els absol

Redacció 27 de novembre de 2018 a les 09:41
Imatge del judici als quatre acusats | ACN
L'Audiència de Lleida ha condemnat a dos anys de presó un dels quatre joves que els Mossos d'Esquadra van enxampar amb bitllets falsos davant l'estació d'autobusos de la Pobla de Segur l'any 2016.

La Sala ha considerat que el propietari dels 7.800 euros en bitllets falsos de 100 euros trobats darrere del seient del conductor del cotxe, pertanyen precisament al conductor del vehicle i, per tant, el consideren només a ell culpable del delicte de tinença de moneda falsa.

L'Audiència considera, en canvi, que no ha quedat acreditada la participació dels altres processats als fets i fa prevaldre la presumpció d'innocència i els absol. Tots els acusats van negar al judici ser coneixedors ni propietaris del sobre amb 7.800 euros

No queda clara la procedència dels bitllets

La fiscalia demanava 10 anys de presó per cadascun dels quatre joves que acusava de falsificació de moneda. Segons els Mossos que van declarar al judici, els acusats formaven part d'una xarxa que compra els bitllets a la ciutat italiana de Nàpols i els distribueix per l'estat espanyol des del barri de Nou Barris de Barcelona.

Tot i així, l'Audiència considera que no ha quedat acreditat d'on procedien els bitllets, ni qui els havia fabricat, ni com s'introduïen i es distribuïen a Catalunya. És per això que condemna al conductor del vehicle per un delicte de tinença de moneda falsa i no d'un delicte de falsificació de moneda. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació