Dissabte, 20 d'abril de 2024
turisme

L’estació de la Pobla acollirà un centre de senderisme i trail running i ampliarà el de BTT

Destaca la ruta del "Llaç Solidari", que dibuixa un traçat en forma de llaç entre Talarn i Salàs de Pallars

Redacció 26 de novembre de 2018 a les 13:00
Dos aficionats a la BTT | Consell Comarcal del Pallars Jussà
L'estació de la Pobla de Segur es vol situar com a centre de promoció de serveis turístics. La intervenció prevista incrementarà el nombre de quilòmetres de l’actual Centre BTT en 337 quilòmetres més, sumant-se així als 263 ja existents.

D’aquests, 123 quilòmetres són corriols en baixada en les zones anomenades Serengeti, espai prou conegut pels aficionats a la bicicleta i amb itineraris amb descensos molt marcats, que formen part del total d’11 circuits que surten de les Carenes i que baixen fins a la Noguera Pallaresa a través de corriols, alguns d’ells de més de 15 quilòmetres de longitud i per a tots els nivells de dificultat.

A més, s’implementarà un servei de transport que traslladarà els ciclistes i el seu material als punts d’inici de totes les rutes. També es planteja crear un forfet anomenat Origens Pass, que inclouria nombrosos avantatges que facilitaran als seus titulars l’accés a diversos serveis turístics de la comarca. 

L’estació de la Pobla també acollirà un nou centre de senderisme i trail running, que se sumarà a l’oferta d’activitats turístic-esportives de la comarca. Actualment ja es troba en funcionament l’Espai BTT i Centre de Senderisme / Trail Running Montsec Nord, centralitzat a l’Hotel Terradets de Cellers i promogut conjuntament amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà, que compta amb diferents circuits que sumen 317 quilòmetres i 274 quilòmetres respectivament.

Una ruta solidària

Un dels circuits més significatius de la proposta ha estat l’anomenat Llaç Solidari. Aquest, surt de Talarn i finalitza a Salàs de Pallars dibuixant un traçat en forma de llaç. En total l’itinerari té 29 quilòmetres de longitud i 1.400 metres de desnivell positiu, així que el converteix en una ruta ideal per fer en dos dies.  

En acabar aquesta ruta, els senderistes podran plasmar en els equipaments turístics vinculats la seva experiència i expressar les seves inquietuds en referència als múltiples significats que actualment representen els llaços.

El president del Consell Comarcal, Constante Aranda, ha valorat molt positivament els esforços per aconseguir ser en un futur una destinació turístic-esportiva reconeguda gràcies a aquestes accions.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació