Dijous, 18 d'abril de 2024
violència masclista

38 dones ateses per violència masclista en el que portem d’any al Pallars

El servei d’atenció telefònica per a dones en situació de violència masclista ha atès 5 trucades al Jussà i 4 al Sobirà

Jordi Ubach Llorens 24 de novembre de 2018 a les 09:43
L’acte institucional va tenir lloc ahir a Tremp | CCPJ
L’Epicentre de Tremp ha acollit aquest divendres al migdia l’acte institucional a l’Alt Pirineu i Aran de commemoració del Dia internacional contra la violència envers les dones. L’esdeveniment ha estat organitzat conjuntament per l’Institut Català de les Dones i el Consell Comarcal del Pallars Jussà amb la col·laboració de la Delegació Territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran i l’Ajuntament de Tremp.

A banda dels parlaments institucionals, durant l’acte s’ha projectat el curtmetratge Querido papa, s’ha llegit el manifest a càrrec de l’Associació Alba Jussà i s’han interpretat dues peces musicals a càrrec de l’Escola Municipal de Müsica de Tremp. També s’han presentat una sèrie de dades estadístiques dels Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) a l’Alt Pirineu i Aran.

120 dones ateses en el que portem d’any al Pallars

Aquestes xifres relaten que entre els mesos de gener i octubre d’enguany s’han atès a les comarques pallareses un total de 120 dones, 62 de les quals al Jussà i 58 al Sobirà. De totes elles, 38 tenen relació amb la violència masclista, 29 al Jussà i 9 al Sobirà. D’entre tots els 120 casos, han acabat derivats al SIE (Servei d’Intervenció Especialitzada) fins a 19 dones o fills/es.

A més en tot l’Alt Pirineu i Aran s’han recollit un total de 17 trucades al servei d’atenció telefònica per a dones en situació de violència masclista, el 900 900 120, de les quals 5 procedents del Jussà i 4 del Sobirà.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació