Divendres, 19 d'abril de 2024
joventut

70 professionals del Jussà es formen sobre els efectes de les xarxes socials a la població jove

La formació parteix de la necessitat de conèixer com l’ús d’internet afecta els adolescents

Redacció 22 de novembre de 2018 a les 12:26
Formació tècnica | Consell Comarcal del Pallars Jussà
Prop de 70 professionals de diferents àmbits com la salut, l’educació, la seguretat i la joventut, que treballen aspectes relacionats amb la infància i l’adolescència al Pallars Jussà, han participat en una formació sobre l’ús de les xarxes socials entre les persones adolescents.

La formació, impartida pel Jordi Bernabeu i Farrús, psicòleg de la Fundació Althaia i professor de la Facultat d'Educació de la Universitat de Vic, té com a finalitat oferir una visió global de l’ús de les xarxes socials i internet per part de joves i adolescents, al mateix temps que pretén incidir en els seus usos socials, oferint una visió sobre les pautes i lògiques de funcionament més comunes, per tal de facilitar eines per a un major coneixement, afavorint usos constructius i prevenir-ne de problemàtics.

El desconeixement per part dels adults i també dels professionals sobre l’ús que els i les joves fan de les xarxes, fa que molts cops sigui difícil detectar i afrontar els efectes que se’n puguin derivar. Per aquest motiu des de la taula d’infància es va considerar imprescindible l’apropament dels professionals a la realitat dels joves.

Primera formació on-line al territori

Aquesta jornada forma part del Pla Agrupat de Formació Continua AFEDAP 2018, una formació que ha estat seguida presencialment per més de 40 persones des de l’auditori de l’Epicentre de Tremp, mentre que la resta l'ha visualitzat on-line des de diferents comarques de Lleida, gràcies a la retransmissió per videoconferència.

És el primer cop que el Pallars Jussà actua com a centre emissor on-line d’aquest tipus de formació. Un sistema que permet participar a distància per fer més accessible la formació als professionals.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació