Dimecres, 24 d'abril de 2024
biblioteca

Les obres de la Biblioteca de Sort començaran al juliol del 2019

S'ha signat el conveni per executar la primera fase del projecte, destinada a les obres arquitectòniques i estructurals de l'edifici

Redacció 20 de novembre de 2018 a les 09:59
Recreació virtual de la Biblioteca Central Comarcal de Sort | Departament de Cultura
L'Ajuntament de Sort, el Departament de Cultura i l'Institut Català del Sol (INCASÒL) han signat un conveni per posar en marxa la primera fase de construcció de la Biblioteca Central Comarcal de Sort. La signatura del conveni, a càrrec de la consellera de Cultura, Laura Borràs, i l’alcalde de Sort, Raimon Monterde, suposa un pas més per a la posada en funcionament del nou equipament.

L’execució i seguiment de les obres, que està previst que comencin al juliol del 2019 i finalitzin al desembre, anirà a càrrec de l’Institut Català del Sol. En aquesta primera fase, el Departament de Cultura ha aportat 311.452 euros; 221.452 euros dels quals estan dins del marc del programa de l’1% cultural.

L'obra total suposa una inversió de 686.000 euros. Fins al moment s'ha aconseguit l'import de 311.425 euros (un 45% del finançament total) per executar la primera fase del projecte, que comprèn les tasques arquitectòniques i estructurals de l'edifici. Tot seguit s'haurà de treballar per aconseguir el finançament de la segona fase i posar-la en marxa, per tal d'omplir la Biblioteca i dotar-la de contingut.

Tal com informàvem a Pallars Digital, la Consellera Laura Borràs ja va mostrar el seu compromís amb la Biblioteca Comarcal durant la seva visita al Pallars del passat mes de juliol, on va assistir a la Fira del Ferro i al Dansàneu, i va reunir-se amb membres de l'Ajuntament de Sort per parlar del futur equipament.

Un equipament als peus del Castell

El municipi de Sort té 2.128 habitants i actualment disposa d’una biblioteca pública que no dona compliment als estàndards mínims obligats al Mapa de la Lectura Pública de Catalunya, que requereix pel municipi una biblioteca central comarcal de 450 metres quadrats. A més, l’ajuntament de la població disposa de l’espai necessari per traslladar l’actual biblioteca als peus de la façana principal d’accés al Castell de Sort, però requereix d’una intervenció adequada per tal de garantir l’execució del projecte en aquest espai patrimonial.

Amb la signatura d’aquest conveni, el Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Patrimoni Cultural, supervisarà i donarà conformitat al projecte d’adequació al peu del Castell de Sort, declarat un Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de Monument Històric.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació