Divendres, 19 d'abril de 2024
accidents

S'engega una campanya de controls per evitar les distraccions al volant

El Servei Català de Trànsit coordina la campanya per prevenir les distraccions durant la conducció i el respecte pels semàfors

Redacció 13 de novembre de 2018 a les 12:36
Un agent dels Mossos d'Esquadra de la divisió de Trànsit | Albert Segura
El Servei Català de Trànsit (SCT) coordina al llarg d’aquesta setmana una campanya policial de controls intensius per prevenir les distraccions durant la conducció i el respecte per les indicacions dels semàfors. Es tracta de la quarta campanya preventiva i integral que es fa aquest 2018, després de les ja realitzades de seguretat passiva, drogoalcoholèmia i camions i furgonetes.

L'estratègia de vigilància es focalitzarà a detectar les desatencions en la circulació, sobretot relacionades amb la manipulació del telèfon mòbil i l’ús de dispositius com ara pantalles amb accés a Internet, monitors de televisió i reproductors de vídeo o DVD. L'acció es desenvoluparà tant a les carreteres com als carrers de Catalunya, a través dels Mossos d’Esquadra i les Policies Locals. A més, en zones urbanes, també s’intensificarà el control del compliment de les obligacions de detenció en els semàfors.
 
Mans al volant i ulls a la carretera

Les distraccions durant la conducció constitueixen una de les principals causes d’accidentalitat; el 2017, el 28,3% de l’accidentalitat amb víctimes van ser per distraccions. Particularment, l’ús inadequat del telèfon mòbil incrementa considerablement el risc d’accident. Un altre element tecnològic vinculat amb la distracció al volant són els dispositius GPS. Els navegadors poden constituir una ajuda al conductor, però si es manipulen durant la conducció, deixen de ser una ajuda per passar a ser un perill. Alhora, cal evitar també l’ús de dispositius de missatgeria i dels auriculars mentre es condueix.

En total, enguany s’efectuaran un total de disset campanyes preventives que incidiran en els principals factors de sinistralitat. L’any passat, es van dur a terme dues campanyes per prevenir les distraccions, als mesos de març i octubre, i es van imposar un total de 6.577 denúncies. Les infraccions relacionades amb la distracció i ús d'aparells electrònics són de caràcter greu i suposen una sanció econòmica de 200 euros i la detracció de tres punts del permís.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació