Dimecres, 24 d'abril de 2024
fira del codony

Tremp s'omplirà de codonys aquest dissabte

Torna la fira dedicada al Codony, que aquest 2018 celebra la 17a edició

Redacció 2 de novembre de 2018 a les 11:49
Edició anterior de la Fira del Codony | Ajuntament de Tremp
Aquest dissabte comença la 17a edició de la Fira del Codony de Tremp, un fruit cada vegada més conegut per les seves propietats culinàries i beneficioses per la salut.

L'Ajuntament de Tremp i el Comerç Associat de Tremp (CAT) són els organitzadors de l'esdeveniment, que comptarà amb la presència de la consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, que presidirà l’acte inaugural acompanyada d'autoritats locals i de la cuinera Ada Parellada, propietària del Restaurant Semproniana de Barcelona i xef ambaixadora del Corder del Pallars

Més de 80 estands agroalimentaris i d'artesania s'aplegaran a la plaça Capdevila de Tremp i el seu entorn, on hi haurà nombrosos actes amb el codony com a protagonista. Entre els expositors participants, cal destacar l’elevada presència de productors locals, la major part adherits al programa Al teu gust, aliments del Pallars, entre els quals s’hi podrà trobar embotits, mels i confitures, licors, vins i cerveses, etc.
 

Els codonys prenen els carrers de Tremp. Foto: Ajuntament de Tremp


Molt més que una fira

A més de l’esmorzar popular a base de llonganissa i allioli de codony, s’ha convocat novament el concurs d’allioli de codony i una girellada Al teu gust aliments, del Pallars, de la mà dels xarcuters de la comarca i l’Associació APAT Pallars Jussà.

De manera complementària a la Fira, s’han organitzat activitats diverses que animaran la plaça i la resta del poble. Així, s’iniciarà el dia amb la Cursa Popular Antoni Camarasa, a mig matí tindrà lloc una actuació de la colla castellera Malfargats del Pallars i a la tarda una batucada de la Colla de Diables Lo Peirot. També destaca un petit mercat artesanal amb tallers i demostracions d’antics oficis, que s’ubicarà al centre històric.

Cal tenir en compte que el cartell de la fira es completa amb tres activitats del Cordevi que tenen lloc al municipi de Tremp: una visita a la vinya Vila Corona, un berenar al celler El Vinyer i una vista a l’explotació de Safrà del Pallars. Així com altres actes, com el nomenament de Fill Predilecte de Tremp a Jordi Mir i Parache, el divendres al vespre; una nova edició de l’Escala en Hi-Fi que convoca la Colla de Diables Lo Peirot de Tremp i que es podrà veure tant divendres com dissabte a la nit; i el concert de flauta travessera Dues flautes, dos moments, amb obres dels períodes Barroc i Contemporani a càrrec del Duo Puya&Grona Nil Tena i Mariona Baulies, a l’Espai Cultural La Lira.
 

Consulta el programa complet de la Fira del Codony

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació