Dimecres, 24 d'abril de 2024
fires

El Boletus resisteix el mal temps

Isona i Conca Dellà ha acollit diverses activitats entorn dels apreciats bolets amb la fira de diumenge i el Boletast & Birra com a plats forts

Redacció 29 d'octubre de 2018 a les 11:32
Lliurament de premis | Fira Boletus
Per 16è any consecutiu, aquest cap de setmana el bolet ha estat el protagonista indiscutible a Isona i Conca Dellà. Durant el Boletus, el municipi ha acollit diverses activitats entorn de l’apreciat fong comestible; des de sortides guiades al bosc fins a un tast de bolets i productes locals. I és que el mal temps no ha frenat totes les activitats previstes, que s’han desenvolupat amb èxit de participació.
 
Com és habitual, la fira del diumenge ha estat l’esdeveniment més destacat de la jornada, que amb una trentena d’expositors de productes artesanals i agroalimentaris ha estat inaugurada per Lo Pau de Ponts, l’alcalde d’Isona, Constante Aranda, i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín.

Un dels moments més esperats ha estat l’entrega de premis per a les millors cistelles de bolets, exposades a la fira. Com cada any hi ha hagut diversos premis que s’han repartit en categoria individual i per penyes. Entre les activitats, ha destacat el taller de cuina amb bolets i corder a càrrec de l’associació APAT i patrocinat per Pallars Terra de Corder, i l’actuació de titellaires per als més menuts. A més, els visitants de la fira que s’han quedat a dinar han pogut omplir la panxa de bolets amb algun dels menús especials per a l’ocasió.
 

Llaç de camagrocs. Foto: Fira Boletus


El bolet com a aliment transversal a la nostra cuina

Dissabte al matí ha tingut lloc la tradicional sortida al bosc amb Laia Ribas, presidenta de l’Associació Catalana de Micologia. Les diferents espècies de bolets collits durant la sortida han servit per muntar un taller i una exposició, i tot seguit Ribas ha donat la xerrada Els fongs que tenim més aprop. A continuació, ha tingut lloc el 3r Boletast & Birra, un tast de cerveses artesanes de la zona i de productes de proximitat relacionats amb els bolets, amb la música de fons de Spring Coffee. Ja més entrada la nit, s’ha celebrat el Festibolet, amb música dels anys 80 i servei de barra.

El Boletus, que compta amb l’aval i la col·laboració de l’Associació Catalana de Micologia, s’emmarca dins la 17a edició de les Jornades Micològiques del Pallars Jussà, organitzades pel Consell Comarcal, i ha comptat amb la presència del diputat i alcalde de Tremp, Joan Ubach, que ha fet palesa la voluntat de la Diputació de Lleida per donar suport a la tradició del sector firal, àmpliament consolidat al conjunt de les terres de Lleida.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació