Dissabte, 20 d'abril de 2024
aigüestortes

​El president d'Aigüestortes molest amb Territori per l'ocupació del pàrquing de la Peülla

El Patronat del Parc Nacional s'ha marcat com a repte aconseguir ser Reserva per la Biosfera l'any 2021

Redacció 27 d'octubre de 2018 a les 12:03
Entrada a la zona d'aparcament de la Peülla encara tancada amb reixes | ACN
El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici farà arribar al Departament de Territori una queixa per l'ocupació de la zona d'aparcament de la Peülla, al Port de la Bonaigua, amb material antiallaus. El president d'Aigüestortes, Josep Enric Llebot, ha dit que no els ha "agradat gens" que durant tot l'estiu aquest espai hagi estat ocupat.

Aquesta situació, segons Llebot, ha creat "un caos" a la zona i ha provocat que els vehicles dels turistes que anaven d'excursió a l'estany del Gerber hagin hagut d'aparcat per la muntanya i al mig de la carretera de manera descontrolada. Llebot ha afegit que és “inadmissible" aquesta situació en un espai protegit.

Objectiu: Reserva de la Biosfera

Amb el certificat Starlight acabat d'aconseguir, la Comissió del Permanent del Parc, celebrada aquest divendres a Espot, s'ha marcat com a repte ser Reserva de la Biosfera l'any 2021, una distinció que concedeix la Unesco a aquells indrets que conserven la diversitat biològica i cultural i el desenvolupament econòmic i social.

Llebot ha volgut deixar molt clar que tots els treballs, com es va fer amb el certificat Starlight, es faran amb consens amb el territori. La Comissió Permanent ha ratificat l'aprovació del projecte del telecadira que l'estació aranesa de Baqueira Beret ha projectat al municipi d'Alt Àneu.
 

La zona de la Peülla, encara tancada i ja amb poc material d’obra. Foto: ACN

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació