Divendres, 19 d'abril de 2024
agricultura

Llum verda a la tramitació de la Llei d'Espais Agraris

La consellera Jordà remarca que la futura llei ha d'assegurar la "capacitat productiva agrícola" del país i l'oposició retreu al Govern que arriba tard

Redacció 26 d'octubre de 2018 a les 10:09
Aquest dijous al Ple de tramitació de la Llei d'Espais Agraris | ACN
El Parlament ha aprovat en el ple d'aquest dijous la tramitació de la Llei d'Espais Agraris de Catalunya, reivindicada pel sector des de fa temps. En el debat la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha recordat que la futura llei ha d'assegurar la ''capacitat productiva agrícola'' del país al mateix temps que es dona ''seguretat jurídica'' als productors.

Els grups polítics han coincidit en el fet que aquesta llei arribarà tard, i les formacions republicanes han acusat, en part, al 155 d'aquesta tardança. Marc Solsona de Junts per Catalunya confia que en el futur no hi hagi "sorpreses" quan es tramiti en altres instàncies jurídiques, mentre Natàlia Sànchez, de la CUP, ha apostat per una "autèntica reforma agrària".

Per la seva banda, Ciutadans i el Partit Socialista de Catalunya han lamentat que li manquen aspectes com la previsió pressupostària per desplegar-la o ''polítiques transversals'' per al sector. Durant el debat, Yolanda López, dels Comuns, ha alertat que no acabi convertint-se en "paper mullat", en un Ple on el Partit Popular de Catalunya ha declinat la seva intervenció.

Un pas per la sobirania alimentària a Catalunya

Una vegada superat el tràmit d'aquest dijous, s'obre un debat per millorar la Llei i tramitar-la el més aviat possible. La consellera ha recordat que la Llei "aporta uns mecanismes de protecció i una seguretat jurídica per als qui treballen la terra, així com per fer viable la competitivitat de les seves explotacions'', alhora que ''garanteix un territori cohesionat i dinàmic''. Per Jordà, això vol dir ''oportunitats i que la gent no hagi de marxar del territori''.

A més, ha posat èmfasi en els mecanismes per solucionar la problemàtica de les terres en desús ja que es preveu la creació d'un ''banc de terres'' que permetrà que joves que es volen dedicar al camp però no tenen accés als terrenys hi puguin accedir.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació