Dissabte, 20 d'abril de 2024
Meteorologia

Una onada de fred portarà l’hivern i neu a 900 metres a partir de dissabte

La temperatura començarà a baixar el dissabte i al Pirineu s'assoliran mínimes per sota dels 10 graus sota zero

Redacció 25 d'octubre de 2018 a les 18:15
Una llevaneu retira la neu a Espot, en imatge d'arxiu | ACN
Canvi radical de temps a la vista. L'hivern i la neu arribaran de cop després de dies més propis de finals d'estiu que no pas de la tardor. Dissabte, una pertorbació molt activa provocarà una baixada generalitzada de les temperatures i portarà vent fort del nord i precipitacions generalitzades amb una cota de neu que al final del dia es pot situar a només 900 metres. A la resta del territori, les precipitacions en forma de pluja seran abundants i generals.

Demà divendres els núvols començaran a guanyar terreny, però el canvi brusc de temps no es produirà fins dissabte. Una pertorbació molt activa provocarà precipitacions generals -localment intenses- i una baixada molt notable de temperatures que tocaran fons entre diumenge i dilluns. En aquest sentit la cota de neu es desplomarà: començarà a l'entorn dels 1.600 graus i baixarà fins als 1.000, puntualment als 900, amb acumulacions que poden sumar 20 centímetres per damunt dels 1.400 metres.

El diumenge el temps tendirà a estabilizar-se i les precipitacions es restringiran a la cara nord, amb una cota de neu de només 600 metres. Això sí, farà un fred d’hivern. Segons el Servei Meteorològic, a les cotes altes del Pirineu i del Prepirineu la temperatura podrà baixar entre 13 i 18 graus, amb mínimes per sota dels deu graus sota zero. Fora d'aquesta zona es preveuen davallades d'entre 8 i 13 graus, amb glaçades en alguns punts de l’interior entre dilluns i dimarts.

A continuació, la previsió en vídeo del Servei Meteorològic de Catalunya.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació