Dijous, 25 d'abril de 2024
fires

El bolet és l'estrella de la 16a fira Boletus d’Isona i Conca Dellà

Aquest cap de setmana se celebra una nova edició del certamen dins les Jornades Micològiques del Pallars Jussà

Redacció 25 d'octubre de 2018 a les 11:17
Una edició passada del Boletast | Museu de la Conca Dellà
Aquest diumenge es celebrarà a Isona la 16a edició del Boletus, la Fira del Bolet d'Isona i Conca Dellà. De fet, durant gairebé tot el mes d’octubre, s'han programat a la comarca nombroses activitats relacionades amb el món dels bolets, dintre de les Jornades Micològiques del Pallars Jussà, organitzades pel Consell Comarcal

Boletus s’ha convertit en una fira ineludible pels amants d’aquest apreciat fong comestible, que enguany serà inaugurada per Lo Pau de Ponts. Durant tot el cap de setmana, el municipi acollirà activitats per a tots els gustos i públics, sempre amb el bolet com a temàtica principal.

Enguany, destaca la celebració del 3r Boletast & Birra el dissabte al vespre, un tast de cerveses artesanes i de productes de proximitat, que comptarà amb l’actuació en directe del grup Spring Coffee, que donarà pas al Festibolet, amb música i servei de barra.

La Fira, l'ànima de la festa micològica

La fira comptarà amb parades de productes agroalimentaris i d’artesania i al llarg del matí de diumenge es realitzaran vàries activitats relacionades amb el bolet, com el taller de cuina de bolets amb corder a càrrec de l’associació APAT, l’exposició de bolets o les activitats per als més menuts. Com cada any, les penyes boletaires, veritable ànima del Boletus, així com boletaires particulars, exposaran cistelles realitzades amb bolets. Les cistelles competiran en diferents categories i les guanyadores seran reconegudes amb un petit obsequi.
 

Cercavila de la Fira Boletus. Foto: Museu de la Conca Dellà


Els fongs del nostre entorn

Les activitats realitzades en el marc del Boletus compten amb l’aval i la col·laboració de la Societat Catalana de Micologia i el dissabte al matí es realitzarà una sortida guiada al bosc amb la presidenta de l’entitat, Laia Ribas. Tots els assistents es podran quedar a dinar al bosc i realitzar el taller de classificació de bolets. Posteriorment, els bolets recollits seran exhibits a l’exposició micològica de la fira i la Laia Ribas oferirà una xerrada titulada Els fongs que tenim més a prop, que tindrà lloc dissabte a les 21h a la sala d’actes del Cafè Modern d’Isona.
 

Consulta el programa complet de la Fira Boletus, les Jornades Micològiques del Pallars Jussà i el Boletast

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació