Dijous, 25 d'abril de 2024
Literatura

Ovidi 4 posarà música a la 3a edició de «Lo Llumener»

El Festival Pirinenc de Literatures Infantils i Juvenils de Sort torna aquest dissabte amb una vintena d'activitats per a petits i grans

Redacció 4 d'octubre de 2018 a les 12:02
L'espectacle «Cuidem-nos» segueix una ruta poètica per l'obra d'Ovidi Montllor i molts altres artistes | Ovidi 4
Els Ovidi 4 posen paraula, so i emoció a l'espectacle Cuidem-nos, un homenatge al cantautor valencià Ovidi Montllor que es podrà escoltar en el marc de la 3a edició del festival «Lo Llumener», que per tercer any consecutiu oferirà un itinerari literari pels carrers de Sort amb espectacles, narracions, tallers i animació. I és que la idea de viatge és el fil conductor de l'edició d'enguany. 

El dissabte 6 a les 22.30h , el periodista David Fernández, el poeta David Caño i els músics Borja Penalba i Mireia Vives, compartiran un recorregut musical i compromès pels textos de Pere Quart, Angela Davis, Joseba Sarrionaindia, Marina Garcés, Maria Mercè Marçal i Montserrat Roig, entre d'altres. Serà al Cinema Els Til·lers perquè "les coses passen allà on les podem compartir, les podem dubtar i, sobretot, les podem transformar. Quan les imaginem alhora, les cuidem plegats i les resistim juntes", afirma la formació.

«Lo Llumener» farà viatjar a tots els públics

Aquest 2018, el viatge pren el protagonisme. "La idea del viatge està present a infinitat d’històries que ens permeten, a través dels llibres, visitar i descobrir racons desconeguts. El viatge desperta curiositat, interès i ens fa somiar amb mil i un destins. Però, a més, el viatge és en si mateix una font inesgotable d’històries i relats", expliquen els organitzadors de «Lo Llumener», que consideren que " viatjar obre la ment i una manera de fer-ho és a través dels llibres".
 

Espectacle de la primera edició del festival. Foto: Lo Llumener


L'objectiu d'aquesta proposta organitzada per l'Ajuntament de Sort és "generar un espai cultural de trobada familiar al voltant de les literatures infantils i juvenils al Pirineu que serveixi de referent també dins de l’àmbit educatiu". Per fer-ho possible, comptarà amb la participació de la Biblioteca de Sort i de diferents associacions locals (Cambuleta, Lo Tafanari, Obrador Xisqueta…), així com de persones voluntàries de l’àmbit cultural i educatiu.

Entre els diferents actes, hi destaquen el taller de Rap-Poesia Moderna, per Fetitxe 13, el taller de Poesia canalla, amb Josep Pedrals, el Taller de Llibretes Il·lustrades, d'Àfrica Fanlo, o la Biblioteca a "cel obert".
 

Consulta el programa de la 3a edició de «Lo Llumener»
 

Imatge de la 3a edició de «Lo Llumener». Foto: Lo Llumener

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació