Dimarts, 23 d'abril de 2024
Corrupció

Llibertat pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé

Reñé ha estat detingut aquest dimarts en el marc d’un operatiu anticorrupció

Jordi Ubach Llorens 2 d'octubre de 2018 a les 17:55
Joan Reñé sortint de la Diputació amb la policia aquest migdia | ACN
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha estat posat en llibertat aquest dimarts poc després de les cinc de la tarda. El president provincial ha estat detingut aquest matí pels Mossos d'Esquadra en el marc d'una operació de presumpta corrupció de CDC i ha passat tres hores a comissaria. Ara, la policia catalana traslladarà al jutge les acusacions contra Reñé, i haurà de decidir si el deixa en llibertat amb càrrecs o no. 

Els Mossos han escorcollat la Diputació de Lleida i han detingut un total de 26 persones. La policia catalana ha detingut una desena de responsables de les empreses investigades. Entre ells hi ha els gerents de MJ Gruas, que són pare i fill, una persona de l'empresa Sorigué, i alguna altra de l'empresa Niubó, amb seu a Mollerussa. Enrique Regaño i Marlen Minguell, alts càrrecs de la Diputació, també han estat detinguts. 

La detenció de Reñé forma part d'unes diligències iniciades per la Fiscalia de Lleida per uns fets que podrien ser constitutius de diversos delictes contra l'Administració Pública de suborn i frau en matèria de contractació, així com de blanqueig de capitals.

"Tranquil i serè"

La vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida i alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha dit que el president de la Diputació, Joan Reñé, està ''tranquil i serè'' dins del marc d'una "circumstància que no és normal". Perelló ha fet aquesta afirmació minuts després que els Mossos d'Esquadra s'emportessin detingut a Reñé per un suposat delicte de corrupció.
 

Moment en què un vehicle s’emporta Reñé a comissaria. Foto: ACN


En aquest sentit, Perelló ha dit que confien plenament amb la justícia però que no deixen d'estranyar-se pel fet que la investigació, entrada policial i detencions hagin tingut lloc just l'endemà de la celebració del primer aniversari de l'1-O i la vigília del també aniversari de l'aturada de país del 3-O.

Així mateix, Perelló, acompanyada de tots els vicepresidents de la corporació municipalista i d’alguns diputats -com els pallaresos Joan Ubach i Gerard Sabarich- ha assenyalat que tots els professionals de la casa i els diputats "estem en calma, que òbviament és tensa perquè el moment és dur i difícil".

Rosa Maria Perelló ha reconegut que ningú li agrada passar per “circumstàncies" com les que s'han viscut aquest dimarts a la Diputació de Lleida amb la detenció del president Joan Reñé, però s'ha mostrat tranquil·la "de fer les coses ben fetes". El cas està sota secret de sumari. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació